Trenutak Pepove tiki-take u Mančesteru, Pulišićev spasonosni hitac i poraz Borusije na penale (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutak Pepove tiki-take u Mančesteru, Pulišićev spasonosni hitac i poraz Borusije na penale (VIDEO)

Ako se po jutru dan poznaje: Bajern opet ispred Dortmunda, Siti ispred Junajteda

Početak je priprema i ovi prvi rezultati sigurno nisu nikakvo ogledalo kvaliteta timova, posebno ne onih najvećih, ali pristalice Bajerna i Mančester Sitija dobili su prvi argument za “navijačko prepucavanje“ sa rivalima iz Borusije Dortmund i Mančester Junajteda. Siti je, naime, na ICC kupu bio smireniji u penal ruletu i savladao Borusiju sa 7:6 (1:1, 0:0).

Po svemu  prikazanom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobednik je i trebalo da bude odlučen sa kreča, jer su Siti i Dortmund, u prilično kombinovanim sastavima, bili sasvim ravnopravnih tokom regularnih 90 minuta.

Taj jedan gol Sitija pao je posle blistave blic-krig akcije Građana. Fantastičan dupli pas Davida Silve sa 19-godišnjim zemljakom Aleišom Garsijom - baš ono što Pep Gvardiola voli - miran pas ovog iskusnijeg do Serhija Aguera, koji nije imao težak zadatak da sa peterca pogodi praznu mežu i iskupi se za neke ranije promašaje. Kao nekad u Barselonio.

Borusija je uzvratila u šestom minutu sudijske nadoknade kada je Šinđi Kagava posle kornera lukavo uneo konfuziju u već izmorenu odbranu Sitija i proigrao Kristijana Pulišića da bi mladi Amerikanac hrvatskog porekla pokazao da, uprkos silnim pojačanjima, Tomas Tuhel i na njega mora ozbiljno da računa.

Milioneri ipak nisu uspeli da ponove podvig iz duela sa prvim od dva velika mančesterska rivala pošto je rezervni golman Sitija Angus Gan odbranio penale mlađanog Feliksa Paslaka, Gonzala Kastra i još jednog tinejdžera Mikela Merina, dok je Roman Burki u tih sedam serija ukrotio “samo“ pokušaje Aleiša Garsije i debitanta u Gvardiolonim timu Nolita.

Pre samo nekoliko dana Borusija je oduvala Junajted sa terena pobedom od 4:1. Siti se nije dao, ali treba reći da je Gvardiola i dobio u ruke koliko toliko skockan tim, dok Murinjo posle dve očajne sezone Luja van Gala na Old Trafordu mora da gradi od nule. Ali neće se navijači Sitija obazirati na to kad večeras u pabu sretnu prijatelje iz suparničkog tabora i krenu sa sitnim provokacijama. Biće ih možda i u Nemačkoj, jer je Siti u prvom meču na ICC kupu izgubio baš od Bajerna, da bi danas savladao Borusiju.

Šalu na stranu, sve je ovo još početak, sve su ovo rezultati koji mogu da posluže isključivo u svrsi tih verbalnih duela okorelih navijača.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.