Iznenađenje na kraju: Borusija odrala Mančester Junajted, najskuplja prodaja u istoriji Dortmunda!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jun.2016, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje na kraju: Borusija odrala Mančester Junajted, najskuplja prodaja u istoriji Dortmunda!

Rekord Matsa Humelsa nije dugo trajao…

Borusiji Dortmund se otezanje i cenkanje isplatilo, Minu Rajoli nije pomoglo ni bacanje stolica po kancelariji, a Mančester Junajted je na kraju po paprenoj cenio dobio igrača kojeg je tako žarko želeo i na čijem dovođenju je Murinjo insistirao.

Bilo je i pre nekoliko dana jasno da Henrik Mhitarjan odlazi iz Borusije Dortmund >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Mančester Junajted, ali uslivi pod kojima se seli na Teatar snova su sve iznenadili. Dortmundski Milioneri su u pregovorima za ovaj transfer baš opravdali nadimak i napravili rekordnu prodaju u istoriji kluba. Za igrača koji je ušao u poslednju godinu ugovora i koji bi narednog leta mogao da ode beš obeštećenja.

Mančester Junajted će Nemcima platiti neverovatnih 42.000.000 evra na ime obeštećenje za Henrika Mhitarjana, javlja u ponoćnoj ekskluzivi Bild. A kada su ovakve stvari u pitanju, Bild ne greši… I čak likuje zbog engleskog rasipništva i sjajnog posla koji je sklopio klub sa Vestfalena.

Englezi će platiti daleko više od onoga čemu su se nadali i što su pokušavali da ispregovaraju. Dortmundova alfa i omega Hans Joakim Vacke je napravio aposlutno fantastičan posao jer je bio sateran u ćošak. Blefirao je i rizikovao, i na kraju mu se isplatilo. Junajted je danima bio u ofanzivi i pritiskao Nemce. Igrač je jasno stavio do znanja klubu da želi na Old Traford, a njegov menadžer Mino Rajola je divljao na sastancima sa čelnicima Dortmunda bacajući stolice u neverici pred nepopustljivim stavom Hansa Joakima Vackea.

Mančester Junajted se dugo držao ponude od 32.000.000 evra, ali je Borusija Dortmund isterala svoje i Crveni đavoli su morali da dodaju još deset. Što je rekordna prodaja u istoriji kliuba iz Rura. Rekord je do sada držao transfer Matsa Humelsa koji je otišao u Bajern za 35.000.000 evra. Interesantno, ali i on je bio ušao u poslednju godinu ugovora.

Bild javlja i da će Mhitrajan u narednih nekoliko dana odraditi lekarske preglede i da će zvanična promocija uslediti naredne nedelje. Podsetimo da je Jermen odbio novi ugovor na četiri godine od Dortmunda vredan 7.000.000 evra po sezoni.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.