Evans: Nisam pljuvao, Sise: Jesam i izvinite!

Izvor: Mondo, 05.Mar.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evans: Nisam pljuvao, Sise: Jesam i izvinite!

Defanzivac Junajteda i napadač Njukasla javno su komentarisali međusobno pljuvanje prošle večeri.

Foto: AP/PA, Anthony Devlin

Grozna scena viđena je u finišu prvog poluvremena utakmice Njukasl - Mančester junajted.

Defanzivac gostiju Džoni Evans pljunuo je napadača domaćih Papisa Sisea, nakon što je Senegalac hteo da ga udari sa zemlje. Napadač se potom pridigao, prišao suparniku i uzvratio pljuvanje.

Na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mančester junajteda dan kasnije objavljeno je saopštenje, u kojem je citirana Evansova izjava:

"Jutros sam se probudio i šokiran video kako su mediji preneli sinoćnji događaj. Hteo bih da razjasnim da nisam pljunuo Papisa Sisea", počeo je Irac.

"Uopšte nisam primetio incident sa pljuvanjem i u tom trenutku sam mislio da je problem nastao zbog njegovog starta i pokušaja da me udari dok je ležao na zemlji. Tokom utakmice, Papis Sise i ja razgovarali smo o incident i na TV snimku se jasno vidi moja iznenađena reakcija na bilo kakvu sugestiju pljuvanja. Takav gest nije deo mog karaktera, niti sam ikada nešto slično uradio, niti bih uradio. Definitivno to nisam uradio", dodao je.

Foto: AP/Scott Heppell

Tokom popodneva, oglasio se i napadač Njukasla.

"Danas osećam potrebu da uputim izvinjenje velikom broju ljudi. Pre svega, svojim saigračima i našim navijačima, potom Džoniju Evansu, a zatim i svakom fudbalskoom navijaču koji je video naš međusobni incident", objasnio je Sise.

"Reagovao sam na nešto što sam doživeo kao veoma neprijatnu situaciju. Ponekad je teško uzdržati se, pogotovo u afektu. Uvek sam pokušao da budem pozitivan uzor, posebno mladim navijačima i juče sam ih izneverio",poručio je Senegalac.

Biće interesantno čuti težinu sankcije koju će Fudbalska asocijacija (FA) Engleske izreći i jednom i drugom igraču.

Ovako je izgledao incident:


Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

FA optužila "kavgadžije" Evansa i Sisea

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015

Papisu Siseu i Džoniju Evansu prete kazne od po šest utakmica, pošto je Fudbalska asocijacija Engleske (FA) pokrenula istragu protiv igrača Njukasla i Mančester junajteda zbog međusobnog pljuvanja. Kako prenosi Bi Bi Si, Sise i Evans imaju rok do petka da se izjasne o optužbama...- Optužbe se...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.