Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalutala ovca dala 40 kilograma vune - za 30 džempera

Izgubljena, u vunu zarasla ovca, nađena kako luta divljinom u Australiji, ošišana je danas verovatno prvi put u životu, i dobilo se 40 kilograma vune, što je dovoljno za 30 džempera.

Šišanjem je ovca izgubila skoro polovinu težine.

Organizacija RSPCA iz Kanbere našla je juče podivljalu, kastriranu merino-ovcu nazvanu "Kris" čija će količina vune, kako se nadaju aktivisti, ući u Ginisovu knjigu svetskih rekorda.

Ginis čije je sedište u Londonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za sada to nije komentarisao.

Prethodni rekord postavljen je 2004. godine, šišanjem novozelandskog ovna zvanog "Šrek" koji se šest godina krio po pećinama. Kada je uhvaćen i ošišan, skinuto runo je imalo 27 kilograma. Australijske merino-ovce se uzgajaju zbog vune. Šišaju se jednom godišnje, i od jedne se dobije do pet kilograma vune.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa izgubljenog ovna ošišano 40 kg vune

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2015

Četrdeset kilograma vune, što je ekvivalent 30 džempera, ošišano je sa izgubljene ovce koja je pronađena u Australiji...Temi Ven Dange, direkorka kancelarije službe za spasavanje i zaštitu životinja (RSPCA) iz Kanbere, rekla je da je RSPCA spasila divljeg, kastriranog merino ovna nazvanog Kris...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.