Teroristi spremali napad na VB na godišnjicu 7/7?

Izvor: B92, 04.Jul.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi spremali napad na VB na godišnjicu 7/7?

Trojica islamista uhapšena su u Pakistanu zbog sumnje da su planirali teroristički napad na London na desetogodišnjicu od napada 7. jula, piše “Telegraf“.

Bezbednosne snage su uhapsile osumnjičene nakon što su u njihovim kompjuterima pronađene fotografije obeležja Islamske države, kao i mapa Londona.

Pronađen je propagandni materijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ID i obeležja talibana, kao i video snimci koje prave džihadisti Islamske države.

Oni su uhapšeni u blizini Pešavera u Pakistanu, a strahuje se da su planirali napad na britansku prestonicu.

Kako su naveli britanski mediji, osumnjičeni su identifikovani i dolaze iz Pakistana i Avganistana, a sa sobom su nosili kompjutere. Međutim, nikakvo oružje nije pronađeno.

U četiri napada koja su se u Londonu dogodila 7. jula 2005. godine poginule su 52 osobe, dok je 800 ljudi povređeno.

U nedavnom napadu Islamske države u Tunisu ubijeno je 38 osoba, a njih 30 su bili Britanci.

Tela svih nastradalih Britanaca su danas dopremljena u Britaniju.

Predsednik Tunisa je u toj zemlji proglasio vanredno stanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teroristi spremali napad na Veliku Britaniju na godišnjicu 7.7?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015

LONDON - Trojica islamista uhapšena su u Pakistanu zbog sumnje da su planirala teroristički napad na London na desetogodišnjicu od napada 7. jula, piše "Telegraf"...Bezbjednosne snage su uhapsile osumnjičene nakon što su u njihovim kompjuterima pronađene fotografije obilježja Islamske države,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.