Pokušao kolima da uleti među ljude u Antverpenu

Izvor: N1 televizija, 23.Mar.2017, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao kolima da uleti među ljude u Antverpenu

Jedan vozač je uhapšen u Antverpenu, jer je pokušao da kolima uleti među ljude u glavnoj trgovačkoj ulici, saopštila je belgijska policija i navela da su bezbednosne mere u glavnom gradu Flandrije pojačane. Uhapšeni napadač je francuski državljanin.

"Vozilo se kretalo velikom brzinom ulicom Mer tako da su ljudi skakali na trotoar", rekao je šef policije Serž Miter.

Vozač automobila, "poreklom iz severne Afrike", odeven u "maskirnu odeću", uhapšen je posle >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policijske potere kroz centar grada.

Uhapšeni napadač je francuski državljanin, saopštilo je belgijsko tužilaštvo.

"Reč je o Mohamedu R, rođenom 8. maja 1977. godine. Francuski je državljanin sa boravištem u Francuskoj", navelo je tužilaštvo i dodalo da je u prtljažniku njegovog nađeno oružje, među kojima jedna puška i jedna zatvorena posuda sa još nepoznatim sadržajem.

Tužilaštvo je dodalo da su na licu mesta specijalisti vojske.

Ovaj pokušaj napada se desio dan posle sličnog napada u Londonu, u kome je poginulo petoro ljudi, uključujući i napadača, a desetine je povređeno.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Uhapšeni vozač u Belgiji je Francuz

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2017

Vozač koji je danas uhapšen jer je pokušao kolima da uleti medju ljude u glavnoj trgovačkoj ulici u belgijskom gradu Antverpenu, francuski je državljanin, saopštilo je danas belgijskog tužilaštvo..."Reč je o Mohamedu R, rodjenom 8. maja 1977. godine. Francuski je državljanin sa boravištem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.