KAO NAJGORI ZLOČINAC: Gadafijev sin Saif al Islam osuđen na smrt

Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO NAJGORI ZLOČINAC: Gadafijev sin Saif al Islam osuđen na smrt

Uz njega je na najtežu kaznu osuđeno još 8 zvaničnika linčovanog libijskog lidera Moamera al Gadafija

TRIPOLI - Sud u Libiji osudio je danas na smrt sina bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, Seifa al Islama, i još osam od 30 zvaničnika nekadašnjeg režima koji su optuženi zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uloge koju su imali tokom pobune 2011. godine.

Među optuženicima kojima je sud izrekao smrtnu presudu su, pored Seifa al-Islama Gadafija, i bivši premijer, kao i šef špijunske službe iz Gadafijevog vremena, prenele su agencije.

Former PM & spy chief will also face Libya firing squad alongside Saif al-Islam Gaddafi http://t.co/EHbQnXIIXo pic.twitter.com/SQAzbBYEYJ

Seif al-Islam Gadafi uhapšen je u novembru 2011. godine, ubrzo nakon što su njegovog oca ubili pobunjenici, u trenutku kada je pokušavao da pobegne iz Libije, navodi "Raša tudej". Lokalna milicija ga je mesecima držala u pritvoru u gradu Zintan, odbijajući zahteve međunarodno priznate vlade u Tripoliju da ga izruči radi suđenja.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gadafijev sin osuđen na smrt

Izvor: Akter, 28.Jul.2015

Libijski sud osudio je danas sina svrgnutog libijskog lidera Moamera el Gadafija, Seifa el Islama Gadafija, kao i osam članova bivše vlade na smrtnu kaznu zbog njihove uloge u represiji pobune koja je 2011. godine dovela do promene režima u toj zemlji..Sud u Tripoliju koji je u rukama islamiskih pobunjenika,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.