Novi Sad open art

Izvor: SEEcult.org, 02.Sep.2014, 03:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad open art

Kulturni centar Novog Sada. u saradnji sa Beoart-Liveart galerijom iz Beograda, organizuje 6. septembra prvi put “Novi Sad open art – NOA” (Dan otvorene umetnosti) koji ima nameru da brzom, jednodnevnom intervencijom pokuša da predstavi, afirmiše i obezbedi materijalna sredstva za izabrane umetnike.

Cilj manifestacije je promovisanje srpskih mladih umetnika do 35 godina i približavanje savremene umetnosti građanima kroz interaktivne sadržaje.

Događaj nudi otvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << pristup i prema publici, i prema umetnicima, kojima je pruženo, kako je naveo KCNS, ono što im je danas manje dostupno: nepristrasna promocija i prilika da prodaju svoja dela, kao poruku da u Srbiji za njih ima budućnosti.

Manifestacija obuhvata likovne radionice za decu, sa kojom će raditi mladi slikari i istoričari umetnosti, a animator će biti novosadski muzičar Branislav Rosić.

Predviđeno je slikanje uživo, uz učešće dva strit-art na platou ispred Likovnog salona KCNS-a.

Takođe, umetnici će prošetati centrom grada noseći svoja umetnička dela, a sa njima će biti i istoričari umetnosti koji će sa zainteresovanim prolaznicima pričati o umetnosti.

Biće održana i aukcija slika u Klubu “Tribina mladih” (silent aukcija - licitira se preko formulara), te humanitarna akcija “Crtež za knjigu” za biblioteku u Obrenovcu.

Građani će moći da doniraju knjige iz svoje biblioteke za poplavljenu biblioteku u Obrenovcu, a zauzvrat će dobiti crteže koje su umetnici donirali, kao i crteže sa dečje radionice.

Akciju podržava Gradska biblioteka Novog Sada, kao i brojne novosadske izdavačke kuće.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Dan otvorene umetnosti u Novom Sadu

Izvor: Blic, 02.Sep.2014

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Beoart-Liveart galerijom iz Beograda, organizuje po prvi put u Novom Sadu "Novi Sad open art - NOA" - Dan otvorene umetnosti...NOA je nastala kao prvi korak širenja mreže nove umetničke scene u Srbiji, koju je otpočela manifestacija Belgrade Open Art-BOA...Karakteristika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.