Više hiljada građana dočekalo vicešampione svijeta u košarci

Izvor: Cafe.ba, 16.Sep.2014, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više hiljada građana dočekalo vicešampione svijeta u košarci

Za vicešampione svijeta u košarci i osvajače medalja u streljaštvu i hrvanju, u Beogradu priređen svečani doček

BEOGRAD (AA) – Ispred gradske skupštine Beograda više hiljada građana dočekalo je večeras košarkašku reprezentaciju Srbije koja na Svjetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebrenu medalju. Uz muzičko zabavni program svečani doček je uprilečen i za osvajače medalja u streljaštvu i hrvanju.

Veliki broj ljudi, pretežno mladih okupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << se na platou kod Pionirskog parka. Noseći zastave Srbije oni su klicali "Šampioni", "Srbija, Srbija", "Kosovo je srce Srbije".

Skupu koji je spontano organizovan, prisustvovalo je više od deset hiljada ljudi.

Nakon izvođenja himne "Bože pravde" okupljene su u ime uspješnih sportista, koji su ostvarili uspjehe na međunarodnim takmičenjima, sa tarase gradske Skupštine Beograda pozdravili hrvač Davor Štefanek, streljašica Jasna šekarić i selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević.

Trener košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević, koga je publika pozdravila ovacijama, zahvalio se svima koji su im pripremili doček:

"Ovo je srce Srbije. I '95. godine izašli ste pred ovaj balkon, sada smo i mi došli ovde, da se vama zahvalimo što ste nam dali snagu da osvojimo ovu medalju", rekao je Đorđević, uzvikujući zajedno sa publikom "Srbija, Srbija!"

Okupljeni su nakon čitanja imena svih članova nacionalnog tima pojedinačno pozdravljali osvajače srebrne medalje u Španiji, posebno su pokazali ovacije prema već proslavljenim košarkašima Miroslavu Raduljici, Milošu Teodosića i Bogdanu Bogdanoviću.

Tokom svečanog dočeka, navijači su priredili svojevrsnu proslavu uz baklje i pirotehniku, a održan je i koncert beogradskih pop i rock grupa.

Vicešampopni svijeta su takođe dočekani i na beogradskom aerodromu, gdje su održali konferenciju za novinare.

Podsjećamo, na jučer završenom Mundobasketu u Španiji košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrenu medalju, nakon poraza u finalnoj utakmici od ekipa SAD-a.

Članovi streljačke reprezentacije Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović okitile su se ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi, takođe u Španiji.

Hrvač Davor Štefanek je na svetskom šampionatu u kategoriji do 66 kilograma u Taškentu, Uzbekistan, osvojio zlatnu medalju.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.