(VIDEO) TRANSFORMERS: Pogledajte kako se stadion od 618 miliona evra pretvara u košarkašku dvoranu

Izvor: Kurir, 03.Sep.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) TRANSFORMERS: Pogledajte kako se stadion od 618 miliona evra pretvara u košarkašku dvoranu

Završnica predstojećeg Evrobasketa igraće se na stadionu Pjer-Moro u Lilu.

Stadion u Lilu je posebno zdanje. Otvoren je 2012. godine, a na njemu Lil u subotu bez problema odigra fudbalsku utakmicu, da bi  se već sledećeg dana pretvorio u halu od 30.000 mesta.

Zdanje ima dva nivoa. Glavni deo predviđen je za fudbalske utakmice i ima kapacitet od 50.000 msta. Taj glavni deo nalazi se na hidraulici koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se u samo tri sata menja u dvoranu. Ona se nalazi ispod glavnog dela stadiona i namenjena je za dvoranske sportove i koncerte.

U zavisnosti od sporta i događaja hala može da primi od 7.000 do 39.000 ljudi.

Krov dvorane se otvara i zatvara u svega 15 minuta, a na njemu su solarni paneli i dve vetrenjače koje osiguravaju struju.

Nadamo se i da će košarkaši Srbije imati priliku da zaigraju u Lilu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.