Poznati sastavi „Istoka” i „Zapada” za košarkaški spektakl

Izvor: Politika, 30.Jan.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati sastavi „Istoka” i „Zapada” za košarkaški spektakl

Članovima prvih petorki se, u izboru svih NBA trenera, pridružile i rezerve za ovogodišnji meč „Sve zvezde”. – Ko će zameniti operisanog Brajanta, a možda i Vejda?

Posle objavljivanja rezultata glasanja svih 30 NBA trenera (opredeljivali su se za dvojicu bekova, trojicu visokih i još dvojicu igrača bez obzira na poziciju, uz uslov da ne biraju neposredne proizvođače iz svojih klubova) poznati su skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kompletni sastavi „Istoka” i „Zapada” za 64. susret „Sve zvezde”. Razlog za „skoro” su povrede dvojice igrača.

Pre dva dana Kobi Brajant je operisao rame i za jednog od najboljih košarakaša ikada sezona je završena. O tome ko će ga zameniti u ekipi odlučiće komesar lige Adam Silver, dok je trener Stiv Ker taj koji će reći kome će pripasti mesto startera. Gotovo sigurno je da će se glavnokomandujući Golden stejta opredeliti da na parket dvorane Medison skver garden 15. februara sa ostalim članovima prve petorke istrči i Džejms Harden, sjajni bek Hjustona.

Na „Istoku” šanse Dvejna Vejda za oporavak do „ol stara” su 50 odsto tako da trio (Horford, Milsap, Tig) Atlantinih (17 pobeda u nizu, skor 38 – 8 drugi u prvenstvu) košarka pridodavanjem izvrsnog „trojkaša” Kajla Korvera lako može da preraste u kvartet. Mada priliku eventualno mogu da dobiju i Brendon Najt (Milvoki) ili čak i Nikola Vučević (Orlando).

Na „Zapadu” je bitka mnogo žešća jer je i neuporedivo više legitimnih kandidata: Demijan Lilard (Portland), Demarkus Kazins (Sakramento ), Dirk Novicki i Monta Elis (Dalas), Majk Konli (Memfis), Goran Dragić i Erik Bledso (Feniks)...

Ovakvo sito i rešeto ponovo je otvorilo pitanje broja igrača u timu. Glavni argument onih koji su za proširenje sa 12 na 15 jeste da je ipak reč o egzibicionom košarkaškom spektaklu, dok zagovornici postojećeg rešenja insistiraju na pravilima važećim u ligaškom delu nadmetanja.

Ono što se sigurno zna je to da će 64. „ol star”, kao i prateće (takmičenje u šuturanju „trojki”, zakucavanju, itd.) manifestacije moći da vide tv gledaoci iz 215 država uz komentare na 47 jezika.

Sastavi ekipa, „Istok”, prva petorka: Džon Vol (Vašington, drugo učešće), Kajli Lovri (Toronto, 1); visoki igrači: Lebron Džejms (Klivlend, 11), Pau Gasol (Čikago, 5), Karmelo Entoni (Njujork, 8). Rezerve: Džef Tig (Atlanta, 1), Kajri Irving (Klivlend, 3), Džimi Batler (Čikago, 1), Dvejn Vejd (Majami, 11), Pol Milsap (Atlanta, 2), Kris Boš (Majami, 10). Trener: Majk Budenholcer (Atlanta). „Zapad”, bekovi: Stiven Kari (Golden stejt, 2), Kobi Brajant (L. A. Lejkers, 17); visoki igrači: Entoni Dejvis (Nju Orleans, 2), Mark Gasol (Memfis, 2), Blejk Grifin (L. A. Klipers, 5). Rezerve: Kris Pol (L. A. Klipers, 8), Rasel Vestbruk (Oklahoma, 4), Džejms Harden (Hjuston, 3), Klej Tompson (Golden stejt, 1), Kevin Durant (Oklahoma, 6), Lamarkus Oldridž (Portland, 4), Tim Dankan (San Antonio, 15). Trener: Stiv Ker (Golden stejt).

R. Pavlović

objavljeno: 30.01.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.