Izvor: Kragujevac.rs, 25.Okt.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Grada Košarkaškom klubu \'\'Radnički\'\' nedovoljna za opstanak u ABA ligi

Lokalna samouprava grada Kragujevca, kao i sportska javnost Srbije, sa žaljenjem je primila vest da Košarkaški klub “Radnički“ neće moći da nastavi takmičenje u ABA ligi.

Grad Kragujevac je kao i prethodnih pet godina, u okviru svojih mogućnosti, ponudio klubu na potpisivanje ugovor kojim se obavezuje da na godišnjem nivou obezbedi između 500 i 600 000 evra. Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u zemlji, osim FIAT - a, izostala je podrška drugih sponzora, koji bi trebalo da obezbede ostatak neophodnih sredstava za učešće u ABA ligi, a reč je o skoro 1,5 miliona evra. Na to već nije mogla da utiče lokalna samouprava grada Kragujevca jer obezbeđivanje sponzora nije u njenoj ingerenciji.

Grad Kragujevac je bio spreman da i ubuduće ispunjava svoje obaveze prema klubu tako da, zarad objektivnog informisanja javnosti, osećamo obavezu da demantujemo obrazloženje da KK “Radnički“ ispada iz ABA lige zato što Grad nije stao iza njih.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.