PRE I POSLE RIJA – ISTORIJA: Otvorena izložba posvećena nastupima košarkaške reprezentacije na OI!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRE I POSLE RIJA – ISTORIJA: Otvorena izložba posvećena nastupima košarkaške reprezentacije na OI!

Izložba „Pre i posle Rija – istorija“ koja predstavlja retrospektivu nastupa naših košarkaških reprezentacija na Olimpijskim igrama otvorena je danas u Knez Mihailovoj ulici u prisustvu čelnika Košarkaškog savezda Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, nekadašnjih košarkaških reprezentativaca naše zemlje, kao i prvaka Evrope, kompletne aktuelne ženske košarkaške reprezentacije Srbije koja će voditi borbe u Riju.

Izložba je hronološki foto prikaz naše košarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << , ženske i muške, na Ollimpijskim turnirima, sa tematskim celinama posvećenim i legendarnim trenerima, funkcionerima i sudijama, koji su učestvovali na Igrama.

Izložba sadrži i pisana svedočanstva uspeha, poput zapisnika čuvenih utakmica i naslovnih strana dnevne štampe. Kao kruna cele priče, postavka je zaokružena postamentima sa fotografijama aktuelnih putnika za Rio, ženske i muške reprezentacije, evropskih šampionki i svetskog vicešamiona, koji će svom snagom i srcem braniti boje naše zemlje na prvom istorijskom učešću Srbije na OI.

Autorka izložbe, istaknuta novinarka Nina Spasojević Radojević naglasila je zadovoljstvo što je jedan ovakav projekat ugledao svetlost dana, pošto naša košarka ima čime da se diči.

U toku ceremonije promovisana je i knjiga uglednog košarkaškog novinara i neumornog hroničara našeg trofejnog sporta Vlade Stankovića „Koš po koš 2“ koja se bavi isključivo olimpijskom tematikom. U pitanju je deo trilogije, s obzirom da je prvi deo bio u vezi sa nastupima na Evropskim prvenstvima, dok će treći deo biti posvećen igrama na Svetskim prvenstvima.

Izložba je otvorena do 7. avgusta kada će i naše košarkašice odigrati prvi meč na Olimpijskom turniru protiv Španije.

(Telegraf.rs/KSS)


Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.