Izvor: Kragujevac.rs, 25.Sep.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvojena bronzana medalja u Brazilu

Nakon svetskog srebra koje su osvojili izabranici Aleksandra Đorđevića, veliki uspeh i definitivna potvrda da smo zemlja koja gaji neukroćeni košarkaški talenat stižu iz Brazila.

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su nesvakidašnji podvig na Svetskom prvenstvu u Španiji, osvojivši srebrnu medalju, a uspesi srpske košarke su se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << nastavili i u Južnoj Americi odakle su stigle sjajne vesti.

Naime, podjednako impresivan uspeh Orlova, ostvarile je i srpska selekcija u Brazilu, na najvećoj smotri basketaša, u takmičenju 3x3 na kome je u izuzetno jakoj konkurenciji stigla do trećeg mesta i bronzane medalje!

Od 18. do 21. septembra u Salvadoru u Brazilu, održano je drugo Svetsko univerzitetsko prvenstvo na kome je učestvovala i naša selekcija koju su činili Kragujevčani Filip Lalović i Nenad Tanasijević, te Ivan Popović iz Uba.

Oficijelna lica naše selekcije takođe su Kragujevčani, Nebojša Ilić i Dušan Aleksić. Kako prenosi sajt sportske.net, Srbija je na ovom turniru odigrala ukupno sedam utakmica, i to protiv Argentine, Japana, Brazila 2, Kine 1, Izraela, Francuske i potom opet Argentine u utakmici u kojoj je i obezbeđena broznana medalja trijumfom rezultatom 20:15.

Vredi pomenuti da je naša selekcija zabeležila tek dva poraza, i to oba u produžetku, kao i to da je Srbija bila ubedljivo najefikasniji tim turnira obzirom da niti jedan meč nije završila sa manje od 20 postignutih poena. Zlatna medalja je pripala domaćinu Brazilu, dok je srebro osvojila ekipa Francuske, koja je u polufinalu upravo eliminisala našu selekciju. Izuzetno zadovoljni ostvarenim uspehom, srpski košarkaši ističu da je bronzana medalja iz Brazila sjajna uvertira za drugo Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje će biti održano u Kragujevcu.

“Izuzetno smo ponosni na ostvareni uspeh. Ovim smo pokazali još jednom da je Srbija košarkaška zemlja. Broznana medalja je veliko priznanje, kako za nas lično, tako i za srpski univerzitetski sport i sport uopšte“, istakao je Nenad Tanasijević.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.