Kikanović (zamenik kapitena BiH): Nismo se alkoholisali, slavili smo Nurkićev rođendan (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Avg.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikanović (zamenik kapitena BiH): Nismo se alkoholisali, slavili smo Nurkićev rođendan (VIDEO)

Javnost u Bosni i Hercegovini je većinski osudila ponašanje članova košarkaške reprezentacije posle snimka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Izabranici Damira Mulaomerovića snimljeni su kako uz alkohol i narodnjake provode veče, a već 31. avgusta igraju utakmicu sa Rusijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Tim povodom se obratio zamenik kapitena selekcije BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i bivši košarkaš Crvene zvezde, Elmedin Kikanović.

"Povodom medijske hajke koja se digla oko košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine osećam potrebu da se kao zamenik kapitena (Mirza Teletović nije sa nama u Rusiji) u ime svih igrača obratim košarkaškoj javnosti i navijačima naše reprezentacije.

Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas, pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih voleo da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta, uz odličnu atmosferu i predan rad.

Na poziv našeg kolege i saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dela stručnog štaba, okupili smo se na večeri nakon treninga kako bi smo obeležili njegov rođendan. Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vreme, kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sledećeg dana.

Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svesni svojih obaveza i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholisanja. Apelovao bih na naše prave navijače da ne nasedaju na priče koje se nimalo slučajno serviraju dan uoči početka kvalifikacija, iako su mediji imali informacije o rođendanu pre desetak dana i niko nije ni pokušavao da ih sakrije.

Okupili smo se da igramo srcem i trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima," zaključio je Kikanović u svom saopštenju.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.