KAO NEKADA Počinje repriza čuvenog dočeka košarkaša iz 1995. /FOTO/

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO NEKADA Počinje repriza čuvenog dočeka košarkaša iz 1995. /FOTO/

Košarkaški šampioni iz Atine 1995. godine, sa Evropskog prvenstva, ovog četvrtka ponovo su se okupili na balkonu skupštine Beograda, kako bi proslavili 20 godina od jedne od najemotivnijih pobeda u istoriji našeg sporta.

Predvođeni Dušanom Ivkovićem, baš kao i tada, oni će narod koji dođe da ih pozdravi, od 21 sat i 15 minuta podsetiti na trenutak kada su pokorili Evropu i postali heroji nacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Od čitavog tima, nedostaju samo Vlade Divac, Zoran Savić i, tadašnji pomoćnik selektora Ivkovića, Željko Obradović.

Okupljanje slavne generacije počelo je neposredno pre 20 časova, za kada je zakazan početak Akademije Košarkaškog saveza Srbije, u samoj zgradi Starog dvora.

Akademija će trajati do 20,45, a posle nje sledi kraći koktel, te će se u 21.15 čuveni "zlatni košarkaši iz 1995" (i mnogih drugih trofejnih godina koje su usledile posle sankcija) izaći na balkon.

ŠTA RADE EVROPSKI ŠAMPIONI IZ ATINE

Broj 4. Dejan Bodiroga

Donedavno je bio potpredsednik KSS, sada predsednik takmičarske komisije FIBA. Član je humanitarne organizacije Grupa 7, posvećen i biznisu i vođenju košarkaških kampova.

Broj 5. Predrag - Saša Danilović

Predsednik KK Partizan, član humanitarne organizacije Grupa 7.

Broj 6. Saša Obradović

Trener Albe Berlin od 2012. godine. Ove godine proglašen za stručnjaka godine u Nemačkoj.

Broj 7. Zoran Sretenović

Otvorio Akademiju košarke “Natalis” sa Oljom Krivokapić za individualni rad igrača svih uzrasta i pripremu za odlazak na koledž. Radi u košarkaškom kampu YUBAC već 10 godina.

Broj 8. Žarko Paspalj

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, poseduje i mali ugostiteljski objekat.

Broj 9. Miroslav Berić

Promoter Košarkaškog kluba Partizan. Redovno se pojavljuje na njihovim košarkaškim kampovima, od kojih je jedan bio nedavno u Banjaluci.

Broj 10. Aleksandar Đorđević

Selektor Srbije i trener Panatinaikosa. Ambasador UNICEF, član humanitarne organizacije Grupa 7. Bavi se i nekretninama.

Broj 11. Željko Rebrača

Otvorio kompleks lokala u Apatinu. U Somboru je investirao u poslovno-stambenu zgradu, a planira da otvori hotel sa 40-ak soba uz obalu Dunava. Član je humanitarne organizacije Grupa 7.

Broj 12. Vlade Divac

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i potpredsednik Sakramento Kingsa. Vodi jednu od najvećih humanitarnih organizacija u Srbiji koja nosi njegovo ime. Finansirao je košarkašku salu u Kraljevu i otkupio “Beteksove” robne kuće u gradu na Ibru, a kupio je i 41,2 odsto akcija kompanije “Knjaz Miloš” u Aranđelovcu. Vlasnik je Slovenske plaže u Budvi.

Broj 13. Zoran Savić

Sportski agent i osnovač “Invictus Sports” grupe. Član humanitarne organizacije Grupa 7.

Broj 14. Dejan Tomašević

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Broj 15. Dejan Koturović

Trenutno je van sporta.

Selektor Dušan Ivković

I dalje uspešan trener, od maja 2014. sedi na klupi turskog Efesa.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.