HKS izbacuje Cedevitu zbog Evrokupa

Izvor: B92, 30.Jun.2016, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HKS izbacuje Cedevitu zbog Evrokupa

Upravni odbor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) odlučio je da pokrene postupak isključenja Cedevite iz svog sastava

HKS želi da isključi zagrebački klub jer se prijavio za učešće u Evrokupu, takmičenju koje nije pod ingerencijom FIBA Evrope.

U šturom saopštenju HKS-a ne navodi se kakve će posledice ta odluka Upravnog odbora imati ponajtrofejniji hrvatski košarkaški klub u poslednje tri sezone, kao ni u kom roku će sprovesti postupak isključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cedevite iz svog sastava.

HKS je naveo da je pokrenuo postupak isljučenja sledeći odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da svi klubovi koji budu uključeni u Evrokup pod ingerencijom ECA-a moraju biti sankcionisani.

Iz redova trostrukog hrvatskog prvaka i prošlogodišnjeg učesnika Top 16 faze Evrolige, za sada nema zvanične reakcije na ovu iznenadnu odluku HKS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.