Niš dobija klub u Jadranskoj ligi?

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš dobija klub u Jadranskoj ligi?

Zbog finansijskih problema Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca mogao bi da se preseli u Niš i sa Konstantinom formira novi klub koji bi se ove sezone takmičio u Jadranskoj ligi, saznaju Južne vesti.

Novoformirani klub bi, prema nezvaničnim informacijama, nosio naziv Košarkaški klub Radnički Niš.

Zbog izostanka podrške Grada Kragujevca čelnici Radničkog bi tokom ove nedelje trebalo da odluče da li će ugasiti klub, istupiti iz Jadranske lige ili možda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preseliti ekipu u drugi grad, kao što je vršački Svislajons uradio to 2009. godine, premeštanjem u Šumadiju i formiranjem sadašnjeg Radničkog.

Predsednik kragujevačkog kluba Ivan Grujin je za Južne vesti potvrdio da su vođeni neformalni razgovori, ali kaže da konačno rešenje još nije pronađeno.

- Postoji velika mogućnost da u ovom trenutku, kada je u Kragujevcu malo teža situacija, možda zajednički sa Konstantinom napravimo projekat da se igra Jadranska liga. Mislim da je uz dobru volju to i realno i Niš bi najviše profitirao. Koliko će čelnici grada prepoznati tu ideju kao dobru i nešto što može da doprinese razvoju sporta, ja to ne znam - rekao je Ivan Grujin.

Grujin smatra da bi klub imao veliku podršku od niške publike.

- Pored rukometa, mislim da hali Čair i Nišu treba jedan dobar dvoranski sport. Kada dođe pauza u fudbalskom prvenstvu, ništa se ne dešava bombastično. To bi doprinelo razvoju košarke na jugu. Ovo je jedna od ideja, s obzirom na tešku situaciju u Kragujevcu - ističe Grujin.

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac je ranije potvrdio da je kragujevački Radnički već platio deo para za nastup u sledećoj sezoni, pa bi time troškovi bili manji.

- Ako bi Niš pristao na sve to, trebalo bi da obezbedi minimalna sredstva i korišćenje dvorane. Mi bismo poveli dobar deo sponzora, tako da Grad Niš treba da obezbedi jednu stabilnost. To je poenta cele priče, a ne velika finansijska sredstva - kaže Grujin.

O konkretnoj cifri Grujin nije pričao, ali kaže da bi Grad i klub plaćali po pola.

- Bili bismo u tom poslu podjednaki partneri. Potrebna nam je podrška i radnika iz košarke na lokalnom nivou. Niko ne bi bio konkurencija nego bismo napravili jedan jak klub koji bi bio gradski klub, ne bi bio ni osobe A ni osobe B. U ovom trenutku, sa malo sredstava, napravili bismo veliku stvar - rekao je Ivan Grujin.

Međutim, gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da sa njim niko nije ni započeo, ni obavio zvanične razgovore.

- Ne dajem sebi pravo da jedan čovek odlučuje o tome. Mi imamo svoj klub. Kakva će biti ideja sportske i košarkaške javnosti, ne znam. Na pamet mi ne pada da, pored postojećeg kluba, nudim novac koji Grad nema. Ako postoji neka ideja koju će sportska javnost prihvatiti i realizovati, biću otvoren za pregovore - rekao je Zoran Perišić.

Niš nikada nije imao klub koji se takmičio u regionalnoj ligi, a Košarkaški klub Konstantin igra u Košarkaškoj ligi Srbije, takmičenju koje ekipama omogućuje borbu za titulu prvaka Srbije i učešće u Jadranskoj ligi.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš dobija klub u ABA ligi?

Izvor: Mondo, 18.Avg.2014

Radnički iz Kragujevca mogao bi da se preseli u Niš i fuzioniše sa KK Konstantin, a novoformirani klub bi potom igrao u regionalnoj ligi, saznaju "Južne vesti"...Foto: MN Press..Finansijski problemi Radničkog iz Kragujevca mogli bi da nateraju klub na potez koji se sigurno neće dopasti njegovim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.