Krah Jelene Janković u Tokiju

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krah Jelene Janković u Tokiju

Jelena Janković nije uspela da pobedi u svom prvom ovogodišnjem nastupu u Tokiju, jer je u drugom kolu pojedinačne konkurencije izgubila od Garbine Muguruze iz Španije sa 7:6(4), 6:4.

Duel 11. i 26. teniserke sveta pripao je devet godina mlađoj, koja je u drugom međusobnom duelu sa Jankovićevom došla do svog prvog trijumfa.

Velika borba vođena je sat i 59 minuta, a brejkova je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toliko da su suparnice maltene jedva čekale da ne serviraju. Šest ih je viđeno u prvom setu, od čega tri u burnoj završnici u kojoj se, sa dva takva servis-gema, Jelena izborila za taj-brejk, no u njemu četiri puta nije iskoristila prednost serviranja, pa je ta deonica pripala Muguruzi.

U drugoj je španska teniserka imala brejk prednosti skoro od samog starta pa do 3:3, a onda su usledila četiri uzastopna gema u kojima ona koja je servirala - nije imala previše razloga za radost. Tako se stiglo do rezultata 5:4 u korist Muguruze koja nije dozvolila novi brejk u gemu u kome je servirala za trijumf, te je i prošla u treću rundu nadmetanja.

Jeleni ostaje uteha u vidu nastupa u dublu, gde je sa drugom teniserkom iz Španije, Arančom Parom Santonijom, stigla do polufinala u kome treba da odmeri snage sa prvim nosiocima, Karom Blek i Sanjom Mirzom.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.