Nova donacija Japana zdravstvu

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova donacija Japana zdravstvu

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su i razmenili Notu o japanskoj donaciji za nabavku medicinske opreme u vrednosti od sto miliona jena, odnosno oko 720.000 evra, saopštila je japanska ambasada.

"Kroz novu donaciju, Japan će obezbediti medicinsku opremu za bolnice: endoskopski sistem, dijagnostički ultrazvučni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sistem i digitalni rentgen sistem, a ova oprema će svakako doprineti poboljšanju zdravlja srpskog naroda", izjavio je Kuroki povodom razmene nota.

On je izrazio uverenje da će ljudi iz područja pogođenih poplavama takođe dobiti bolji zdravstveni tretman sa ovakvom opremom, kaže se u saopštenju ambasade Japana.

Vlada Japana je do sada, kako je ambasador podsetio, obezbedila donacije u vrednosti od 26 miliona evra za zdravstveni sektor Srbije, uključujući mamografe, ambulantna kola i EKG aparate za bolnice i klinike širom Srbije.

"Čuo sam ovde u Srbiji poslovicu koja kaže da "zdrav čovek ima milion želja, a bolestan samo jednu: da ozdravi" - ova donacija predstavlja naš doprinos ostvarenju te želje", rekao je japanski ambasador izrazivši želju da će ova pomoć "još više ojačati prijateljske odnose Japana i Srbije".

Zdravstvena zaštita je jedan od prioriteta japanske saradnje u Srbiji, kaže se u saopštenju i dodaje da je, uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći Srbiji od 1999. godine oko 460 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Japan donira 720.000 evra srpskom zdravstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014

Ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović danas su potpisali i razmenili Notu o japanskoj donaciji za nabavku medicinske opreme u vrednosti od sto miliona jena odnosno oko 720.000 evra, saopštila je japanska ambasada..."Kroz...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.