Klif: Novi izbori ne menjaju ništa

Izvor: Akter, 20.Avg.2014, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klif: Novi izbori ne menjaju ništa

Ambasador Velike Britanije u Prištini Jan Klif ukazao je danas na problem nostrifikacije diploma, na osnovu dogovora Beograda i Prištine, i ocenio da postoji velika nekoordinacija u kosovskom Ministarstvu obrazovanja

"Veliki problem je nekoordinacija u kosovskom Ministarstvu obrazovanja. Ne znam kakva je situacija u Srbiji što se tiče priznavanja kosovskih diploma, ali još uvek postoji problem diploma sa univerziteta u Severnoj Mitrovici i to nije deo sporazuma između Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i Beograda", rekao je Klif u programu RTK2, a prenosi sajt tetelevizije.

"Mi podržavamo radnu grupu u kancelariji (kosovskog) premijera za zajednice i pokušavamo da nađemo rešenje za ovaj problem. Bez priznanja diploma, naročito iz Srbije, i takođe diploma iz Severne Mitrovice, nije moguće da mladi ostvare radni odnos u institucijama Kosova", upozorio je britanski ambasador.

Na pitanje kakav ishod očekuje od sastanka gradonačelnika na severu i Euleksa povodom jučerašnjeg incidenta s neprijateljskim porukama upućenim ovoj međunarodnoj instituciji u severnoj Mitrovici, on je priznao da su odnosi trenutno zategnuti, ali je izrazio nadu da će posle sastanka biti nastavljena dobra saradnja.

Klif smatra da su najveći problemi na Kosovu nezaposlenost i slaba ekonomija, a pozitivno ocenjuje odnos Beograda i Prištine, koji se, kako kaže, znatno popravio u poslednje tri godine.

On je, takođe, pozitivno ocenio i proces integracije severa Kosova.

"Ubrzo nakon mog dolaska (u Prištinu) postojao je veliki problem oko barikada. Sad imamo Park mira na mostu i zato mislim da su mnoge stvari bolje i da se krenulo na bolje", rekao je Klif.

Britanski ambasador je izrazio nadu da će dogovor o novoj vladi u Prištini biti postignut narednih nedelja i ocenio da nema potrebe za novim izborima jer oni ne bi promenili sadašnji odnos snaga.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Klif: Odnos BG i PR mnogo bolji

Izvor: B92, 20.Avg.2014

Ambasador Velike Britanije u Prištini Jan Klif pozitivno je ocenio odnos Beograda i Prištine, uz konstataciju da su mnoge stvari bolje..."Ubrzo nakon mog dolaska (u Prištinu) postojao je veliki problem oko barikada. Sad imamo Park mira na mostu i zato mislim da su mnoge stvari bolje i da se krenulo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.