Mišković bez pasoša još tri meseca

Izvor: RTS, 27.Feb.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković bez pasoša još tri meseca

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odlučio da se vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću za još tri meseca produži mera oduzimanja pasoša i zabrane napuštanja boravišta.
Portparol suda Mirjana Piljić rekla je da tom odlukom potvrđena je odluka Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 6. februara da pasoši >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budu oduzeti još tri meseca i da im nije dopušteno da bez odoborenja suda napuste teritoriju Srbije, javlja Tanjug.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je neophodno produženje pomenutih mera i pored jemstva koje su položili, imajući u vidu fazu postupka koji se protiv njih vodi.
Takođe za produženje zabrana, sudu su odlučne i ličnosti okrivljenih, "a posebno njihove iznad prosečne materijalne prilike".
Miškovići i Đurašković su bili uhapšeni u decembru 2012. godine, a pušteni su da se brane sa slobode uz višemilionska jemstva.
Miroslav Mišković je položio jemstvo za odbranu sa slobode od 12 miliona evra, Marko Mišković od 3,2 miliona evra u nekretninama, a Đurašković od pola miliona evra u nekretninama.
Sud im je pored jemstva oduzeo pasoše i zabranio napuštanje boravišta bez odobrenja suda.
Suđenje Miškovićima, Đuraškoviću i još 12 okrivljenih iz slučaja putarskih preduzeća i fabrike maziva iz Kruševca početkom meseca je krenuo ispočetka, a nastavlja se sledeće sedmice.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišković bez pasoša još tri meseca

Izvor: B92, 27.Feb.2015

Odlukom Apelacionog suda, Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Milu Đuraškoviću na još tri meseca produžena je mera oduzimanja pasoša i napuštanja boravišta...Tom odlukom potvrđena je odluka Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 6. februara, izjavila je portparolka suda Mirjana Piljić...Apelacioni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.