Mišković bez pasoša još tri meseca

Izvor: B92, 27.Feb.2015, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišković bez pasoša još tri meseca

Odlukom Apelacionog suda, Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Milu Đuraškoviću na još tri meseca produžena je mera oduzimanja pasoša i napuštanja boravišta.

Tom odlukom potvrđena je odluka Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 6. februara, izjavila je portparolka suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je neophodno produženje pomenutih mera i pored jemstva koje su položili, imajući u vidu fazu postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se protiv njih vodi (nedavno je došlo do objedinjavanja dva procesa i suđenje je početkom februara krenulo ispočetka).

Takođe za produženje zabrana, sudu su odlučne i ličnosti okrivljenih "a posebno njihove iznad prosečne materijalne prilike".

Miroslav i Marko Mišković i Đurašković uhapšeni su u dedcembru 2012. godine, ali su uz višemilionska jemstva pušteni da se brane sa slobode.

Miroslav Mišković je položio jemstvo za odbranu sa slobode od 12 miliona evra u kešu, Marko Mišković od 3,2 miliona evra u nekretninama, a Đurašković od pola miliona evra u nekretninama.

Sud im je pored jemstva oduzeo pasoše i zabranio napuštanje boravišta bez odobrenja suda.

Suđenje Miškovićima, Đuraškoviću i još 12 okrivljenih iz slučaja putarskih preduzeća i fabrike maziva iz Kruševca početkom meseca je krenuo ispočetka, a nastavlja se sledeće sedmice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Apelacioni sud:Mišković bez pasoša još tri mjeseca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2015

Odlukom Apelacionog suda, Miroslavu i Marku Miškoviću, kao i Milu Đuraškoviću na još tri mjeseca produžena je mjera oduzimanja pasoša i zabrana napuštanja boravišta...Odlukom je potvrđena odluka Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 6. februara, izjavila je portparolka suda Mirjana...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.