Malović: U Brazilu uhapšen i Keka!

Izvor: S media, 06.Maj.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: U Brazilu uhapšen i Keka!

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je da su u Brazilu zbog krijumčarenja droge uhapšeni i Goran Nešić i Dejan Stojanović zvani Keka. Tužilac Miljko Radisavljević kaže za S media portal da akcija još traje.

GALERIJA SLIKA

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je Tanjugu da su u policijskoj akciji "Niva" u Brazilu zbog krijumčarenja droge uhapšeni Goran Nešić i Dejan Stojanovć zvani Keka.

Ona je precizirala >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da će Srbija zatražiti njihovo izručenje pošto se završi krivični postupak protiv njih u Brazilu.

Ministarka je napomenula da će Srbija tražiti Nešićevo izručenje radi izvršenje kazne od osam godina zatvora na koji je pravosnažno osuđen u Srbiji zbog krijumčarenja narkotika.

Izručenje Stojanovića biće zatraženo, kako je rekla, radi dovršenja krivičnog postupka u kome se tereti za tešku krađu.

Ona je napomenula da Ministarstvo pravde još nije zvanično obavešteno o hapšenju ostalih srpskih državljana u Brazilu, ali da očekuje da će uskoro dobiti više informacija.

Ko je još uhapšen

Brazilska federalna policija saopštila je da je uhapšeno 16 članova kriminalne organizacije koji se terete za šverc 620 kilograma kokaina, od kojih su osmoro državljani Srbije, javio je Asošiejtid pres.

MUP Srbije saopštio je ranije danas da su medju uhapšenim srpskim državljanima Alen Memović, Aleksandar Sekulić i Milan Karanović, ali konačan spisak svih uhapšenih još nije saopšten jer je u toku operativna provera u Brazilu.

"Očekujemo najnovije informacije od brazilske policije a ovo hapšenje je rezultat saradnje Srbije i brazilske policije", rekao je Dačić.

On je rekao da ne moze da potvrdi da je u pitaju hapšenje članova grupe Darka Šarića ili njega lično jer, kako je naveo, postoji više organizovanih narko grupa koje deluju na teritorji Srbije.

Dačić je istakao da očekuje da će srpska policija uskoro dobiti potpun spisak svih uhapšenih u toj akciji.

Prema Dačićevim rečima, medju 31 uhapšenih, nisu samo državljani Srbije već ima i gradjana Hrvatske i drugih zemalja, a svima je odredjen pritvor do 30 dana.

Ukradene cigarete u vrednosti od pola miliona evra

Uhapšeno 11 ljudi i zaplenjeno 10 kilograma heroina

Akcija brazilske policije "Niva"

Keka nije glavni

Dejan Stojanović-Keka, vođa novobeogradskog klana, u ovom slučaju nije bio "mozak operacije".

Izvor S media portala otkriva da je Keka bio samo jedan od Nešićevih operativaca. Njegovo ime je inače poznato u policijskim i pravosudnim krugovima; optuživan je za brojna ubistva, reketiranje, "pranje novca" kroz prodaju fudbalera (među kojima su se našla i imena nekih naših reprezentativaca).

Kako je svojevremeno pisala domaća štampa, ulaz u "Kekinu grupu" podrazumevao je prethodno dokazivanje kroz brutalne likvidacije članova suparničkih klanova. Interesantno je, međutim, da Keka nikada nije osuđivan, iako je protiv njega podnošeno na desetine krivičnih prijava.

Radisavljević: Još nije sve gotovo

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je rekao ranije danas da će brazilska policija saopštiti identitete svih uhapšenih kada akcija u potpunosti bude završena:

- Do sada su uhapšene 34 osobe medju kojima i petoro državljana Srbije. Ovu akciju započela je brazilska policija još 1.maja, ali iz bezbednosnih razloga se ne obelodanjuju detalji. Imena svih uhapšenih biće saopštena javnosti čim akcija bude okončana.

"Mozak operacije" Goran Nešić je, kako je rečeno u BIA, dobro poznat bezbednosnim krugovima, ali ne i široj javnosti, jer se pre više godina odselio iz Srbije.

On je, kako je i S media portal ranije javio, uhapšen u u letnjikovcu u mestu Bauru, kod Sao Paola.

Sud u Brazilu je ujedno naložio oduzimanje imovine uhapšenoj grupi. Oduzeta je 31 zgrada, 15 luksuznih vozila i tri čamca.

Zaplenjeno je 620 kilograma kokaina

U izveštaju se navodi da je istraga federalne policije Brazila trajala dve godine.

U saopštenju policije stoji da je zaplenjeno 620 kilograma kokaina i, u novcu, oko dva miliona reala (846.000 evra).

- Pripadnici te zločinačke organizacije su traženi na međunarodnom nivou zbog svoje opasne prirode i zbog svojih zločina povezanih sa drogom - dodaje se u saopštenju.



Ta banda je delovala u saveznim brazilskim državama Sao Paolo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonia, u brazilskom delu Amazonije.


(S media, Agencije, Foto: Terra.br)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena narko-banda u Brazilu

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2011

Bezbednosno informativna agencija (BIA) potvrdila je da je jedan od 17 uhapšenih u policijskoj akciji u Brazilu Goran Nešić.

Nastavak na Radio 021...

Srbija će tražiti izučenje Nešića i Stojanovića (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Maj.2011

đ Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je da su u policijskoj akciji "Niva" u Brazilu zbog krijumčarenja droge uhapšeni Goran Nešić i Dejan Stojanovć zvani Keka. Ona je precizirala da će Srbija zatražiti njihovo izručenje pošto se završi krivični postupak protiv njih u Brazilu.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Saradnja sa policijom Brazila

Izvor: B92, 06.Maj.2011

Bosilegrad -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio da je među uhapšenima u Brazilu i srpski državljanin Goran Nešić, u Srbiji osuđen na osam godina zatvora...Dačić je novinarima u Bosilegradu rekao da se Nešić posle osude za trgovinu narkoticima krio u različitim zemljama...

Nastavak na B92...

Akcija u Brazilu: Jedan od uhapšenih je Goran Nešić

Izvor: Večernje novosti, 06.Maj.2011

Među uhapšenima u policijskoj akciji "Niva" pored Nešića, su Alen Memović, Aleksandar Sekulić i Milan Karanović. Radisavljević: Akcija hapšenja još traje

Nastavak na Večernje novosti...

Uhapšeni u akciji brazilske policije

Izvor: Beta, 06.Maj.2011

BEOGRAD, 6. maja 2011. (Beta) - Vodja kriminalnog klana iz Novog Beograda Dejan Stojanović Keka uhapšen je u akciji brazilske policije u kojoj je privedeno više od 30 osoba osumnjičenih za trgovinu kokainom, nezvanično saznaje u petak agencija Beta od policijskih izvora...Kako su naveli ti izvori,...

Nastavak na Beta...

Čeka se potvrda identiteta Keke

Izvor: B92, 06.Maj.2011

Beograd -- Jedan od uhapšenih u Brazilu koristio ime Slavko Barišić zvani Siđa, čeka se potvrda da se radi o Dejanu Stojanoviću Keki, kaže ministar policije Ivica Dačić..."Čekamo iz Brazila zvaničnu potvrdu o tome", kazao je Dačić gostujući u Vestima B92...Prema Dačićevim rečima, među...

Nastavak na B92...

KEKA KORISTIO IME SLAVKO BARIŠIĆ SIĐA, U BRAZILU UHAPŠENO 31

Izvor: Kurir, 06.Maj.2011

Za osobu pod tim imenom se sumnja da je vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka, izjavio ministar policije Ivica Dačić..BEOGRAD - U akciji brazilske policije uhapšena je 31 osoba osumnjičena za trgovinu kokainom, među kojima se za jednu sumnja da je vođa novobeogradskog kriminalnog...

Nastavak na Kurir...

Da li će Kekino hapšenje „uzdrmati“ srpski fudbal?

Izvor: S media, 07.Maj.2011, 00:15

Iako nema licencu fudbalskog menadžera, niti se njegov potpis nalazi na ijednom transferu, Dejan Stojanović-Keka (uhapšen u Brazilu zbog trgovine kokainom) godinama je, sumnja ovdašnja policija, „vladao iz senke“ domaćim fudbalom. Posle njegovog hapšenja, u sportskim krugovima vladaju muk...

Nastavak na S media...

Ciga veći narko bos i od Darka Šarića

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2011

Goran Nešić, zvani Ciga (41), koji je u Južnoj Americi kokainom snabdevao Darka Šarića i klan “Amerika”, kao i Dejan Stojanović Keka (37), vođa novobeogradskog klana, najznačajniji su ulov Federalne policije Brazila, koja je poslednjih dana u akciji “Niva” uhapsila 34 krijumčara droge...Tom...

Nastavak na Vesti-online.com...

KEKA I NJEGOV BOS UHAPŠENI U BRAZILU

Izvor: Kurir, 07.Maj.2011

BEOGRAD - Srpska banda harala Južnom Amerikom! Dejan Stojanović Keka (37), vođa novobeogradske kriminalne grupe, i još četvorica srpskih državljana uhapšeni su u akciji brazilske policije zbog sumnje da su trgovali kokainom. Iza rešetaka su se našli i vođa grupe Goran Nešić Debeli (41), koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.