Ljajić: Nikada ozbiljnija potraga za Mladićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nikada ozbiljnija potraga za Mladićem

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da "nikada više, nikada ozbiljnije, nikada sveubuhvatnije nismo tražili Ratka Mladića", ali da, nažalost, još nema traga koji bi vodio do tog haškog optuženika.

On je za današnje "Novosti" rekao da će se akcije nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i narednih dana i nedelja, i da neće biti prekinute sve dok se ne dođe do Mladića.

Ljajić je rekao da možemo da očekujemo krajnje objektivan izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN, 10. decembra.

"Verujem da će Bramerc konstatovati da postoji politička volja u Srbiji za završetak saradnje s Tribunalom, jer se uverio u ozbiljnost akcija koje sprovodimo", kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, glavni tužilac Tribunala u izveštaju neće koristiti termine ni pozitivan ni negativan kada je reč o saradnji Srbije s Hagom, ali i da Bramerc nije neko od koga zavisi stav EU, iz razloga što neće davati politički izveštaj, niti želi da ocena ima političke implikacije.

"Problem ostaje Holandija, koja više ne insistira na pozitivnom izveštaju haškog tužioca, već na punoj saradnji Srbije sa Hagom. A za Holandiju ta puna saradnja znači samo - Mladić u Hagu", kazao je Ljajić.

On je dodao da "postoje samo dva načina da Srbija nastavi evropski put - ili da Holandija promeni stav, što je manje verovatno, ili da pronađemo i izručimo Mladića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljajić: Velika potraga za Mladićem

Izvor: B92, 25.Nov.2008

Rasim Ljajić (Beta, arhiv)..Beograd -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da se čini sve da se dođe do haškog begunca Ratka Mladića... "Nikada više, nikada ozbiljnije, nikada sveobuhvatnije nismo tražili Ratka Mladića", rekao je Ljajić "Večernjim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.