Prihod od vaterpolo turnira poklonjen dečijim odeljenjima bolnica u Beogradu, Boru i Majdanpeku

Izvor: Kolektiv.co.rs, 29.Jul.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihod od vaterpolo turnira poklonjen dečijim odeljenjima bolnica u Beogradu, Boru i Majdanpeku

 Klinici u Tiršovoj dva miliona dinara   Dečijim odeljenjima opštih bolnica u Majdanpeku i Boru po 400.000 dinara. – Novac je otišao u prave ruke – investirali smo u mališane, u budućnost Srbije – rekao je Blagoje Spaskovski BORSKO JEZERO. – Od sredstva obezbeđenih prodajom ulaznica za nedavno održani humanitarni vaterpolo turnir osam nacija u Boru – milion i 827 hiljada dinara – kao i sponzora, dva miliona dinara poklonjeno je Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj (Beograd), a dečijim odeljenjima opštih bolnica u Majdanpeku i Boru po 400.000 dinara. Ovo je saopšteno danas na konferenciji za novinare upriličenoj u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. –Ponosan sam što smo, zajedno sa Vaterpolo savezom Srbije, doneli ovakvu odluku – da novac usmerimo ka ustanovi koja pruža vrhunski kvalitet usluga. Iako je bolnica spolja ista kao pre 30 godina, unutra ste uspeli da održite evropski nivo i čestitam vam na tome. Nadam se da ćete krajnje racionalno potrošiti novac i poboljšati svoje usluge. Nastavite da gazite krupnim koracima i bićete svetska bolnica. Novac je otišao u prave ruke – investirali smo u mališane, u budućnost Srbije – rekao je Blagoje Spaskovski, predsednik Organizacionog odbora Međunarodnog vaterpolo turnira „Bor 2016“, uručujući ček od dva miliona dinara dr Mirjani Raičević, načelnici odeljenja neurohirurgije Dečije bolnice u Tiršovoj. Ona se najpre, u ime uprave i svih zaposlenih, a pre svega u ime svih mališana koje su lečili i koje će tek lečiti, zahvalila Boru i VSS-u. – Sa Borom smo uvek imali divnu saradnju, zbližavali su nas upravo pacijenti, i to ne retko teški pacijenti. Dosad smo uvek uspevali da izađemo kao pobednici i nadam se da će i ubuduće biti tako. Ova donacija nam je zaista dragocena, jer ima mnogo toga što treba da se poboljša. Imamo dosta „otvorenih“ projekata zato što pratimo trendove svetske medicine. Ovo je stiglo iznenada, ali sve će biti uloženo za dobrobit dece. Računamo na dalju podršku RTB-a, Bora, a mi ćemo raditi još bolje, koliko god možemo, želimo, borimo se i stalno idemo napred – naglasila je dr Raičević. Dr Maria Stefanović, načelnica dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Majdanpeku, kazala je da je lista aparata koja im je neophodna, nažalost, duga, ali će od ovih para najpre kupiti EKG-aparat i tzv. topli sto za neonatologiju. – Sigurna sam da ćemo to i dobiti jer ovo nije prvi put da gospodin Spaskovski pomaže našoj bolnici. I dr Slavica Vučković sa dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Boru je, takođe, dodala da će, iako se još nisu dogovorili, novac sigurno biti utrošen za dobrobit dece. Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS-a, preneo je oduševljenje i zahvalnost selektora i srpskih „delfina“ organizatorima, posebno Blagoju Spaskovskom, za izuzetno uspešno organizovan turnir o čemu svedoče i čestitke svih vaterpolo federacija.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Kolektiv.co.rs...






Povezane vesti

DONACIJA Vaterpolo savez Srbije poklonio dva miliona dinara dečjoj klinici u Tiršovoj

Izvor: Blic, 29.Jul.2016

Vaterpolo savez Srbije i Organizacioni odbor Međunarodnog humanitarnog turnira "Bor 2016" donirali su danas dva miliona dinara Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj kao najveći deo prihoda sa turnira na kojem je učestvovalo osam reprezentacija...Ček na dva miliona dinara preuzela je dr. Mirjana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kolektiv.co.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kolektiv.co.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.