Zato je Paolo Maldini velikan: Odbio sam Čelsi, Rosoneri su moj život

Izvor: MozzartSport.com, 29.Mar.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zato je Paolo Maldini velikan: Odbio sam Čelsi, Rosoneri su moj život

Finale Lige šampiona protiv Juventusa je najbolji momenat moje karijere“, rekao je legendarni defanzivac

Malo je igrača poput Paolo Maldinija koji je sinonim za jedan veliki evropski klub. Defanzivac nikada nije napustio Milan u svojoj karijeri, a otkrio je da je imao ponudu Čelsija da pređe na Stamford Bridž, ali ju je odbio.

Bivši igrač i trener Plavaca Đanluka Vijali je pokušao da dovede Maldinija u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << London, ali defanzivac je pokazao da nije kao Fernando Tores i Andrej Ševčenko.

„Vijali me je zvao i želeo je da me odvede u Čelsi za iskustvo u Engleskoj. Uvek sam mislio da moj sportski život treba da počne, traje i završi se sa bojama Rosonera na mojim leđima“, objasnio je  Maldini.

Sedam puta šampion Italije, pet puta osvajač Lige šampiona, a Italijan je otkrio koja je njegov omiljen momenat u karijeri.

„Najbolja uspomena mi je finale Liga šampiona 2003. godine protiv Juventusa. Skoro 40 godina pošto je moj tata podigao trofej na engleskom tlu, ja sam uradio isto sa trofejom koji Milan nije osvojio devet godina. Bio je to super momenat, najbolji u mojoj karijeri“.

Iako je sinonim za klub Maldini se nije slagao sa navijačima Milana.

„Moja poslednja utakmica za Milan je igrana u Florenci 30. maja 2009. godine. Ljudi su me slavili kao da sam igrač Fiorentine. Bio je to divan kraj moje priče“, završio je Maldini.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.