Lebron Džejms šesti put uzastopno u finalu NBA lige (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Maj.2016, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebron Džejms šesti put uzastopno u finalu NBA lige (VIDEO)

Klivlend je prvi završio posao. Najbolji tim ligaškog dela Istočne konferencije slavio je u Torontu i ukupnim skorom 4:2 plasirao se u veliko NBA finale, drugu godinu zaredom, gde čeka pobednika duela Oklahoma - Golden Stejt (trenutno 3:2).

U Kanadi, šesti meč nije imao neizvesnosti. Bilo je 113:87 za Kavalirse, koji će pokušati najzad da se okite titulom šampiona. Posle neuspeha 2007. i 2015. godine, ovo je treća prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u istoriji kluba.

Lebron Džejms je bio suviše dobar. Postigao je 33 poena, što je njegov najbolji učinak u plej-ofu ove sezone, pa će imati priliku da u svom šestom finalu osvoji treći NBA prsten.

Foto: AP/Tanjug

Takođe, Kralj Džejms, koji je kraj meča obeležio neobičnim pozdravljanjem domaćih navijača izjednačio je rekord legende Bila rasela iz šesdesetih godina prošlog veka, jer je postao prvi igrač sa šest uzastopnih NBA finala.

Foto: AP/Tanjug

Klivlend je posle 0-4 na terenu Toronta ove sezone, prema rečima trenera Tajrona Lua igrao od prvog minuta kao da je sedmi meč. Uspeli su.

Kavalirsi će drugo finale zaredom početi narednog četvrtka. Ukoliko Oklahoma osvoji zapad, Lebron i ekipa će imati prednost domaćeg terena, ukoliko rival bude Golden Stejt, Klivlend će u prvom meču gostovati.

Finale Istoka:

Toronto - Klivlend 87:113 (2-4)

(Louri 35, DeRozan 20 - Džejms 33, Irving 30, Lav 20)

Najbolji potezi večeri:



(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Kralj' Džejms odveo Kavalirse u novo finale!

Izvor: B92, 28.Maj.2016

Klivlend Kavalirsi prvi su finalisti NBA lige za sezonu 2015/2016. Tim iz Ohaja odigrao je još jedan sjajan meč, vodio je tokom svih 48 minuta susreta i potpuno zasluženo slavio na severu za drugo uzastopno, a treće veliko finale u istoriji franšize.

Nastavak na B92...

Kralj je ustao i želi ponovo na tron: Lebron razneo Reptorse, Klivlend je u velikom finalu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016

Kavalijersima je do 2007. godine trebalo tačno 37 godina da dođu do svog premijernog finala, a sada, zahvaljujući Džejmsu, boriće se za svoj treći prsten - 87:113..Želite u finale NBA lige? Teško kada protiv sebe imate košarkašku mašinu kao što je Lebron Džejms. Kralj nije želeo da serija...

Nastavak na MozzartSport.com...

Klivlend drugu godinu uzastopno u NBA finalu

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Klivlend Kavalirsi plasirali su se u drugo uzastopno finale NBA plej-ofa...Kavalirsi su savladali Toronto Reptorse 113:87 i sa 4-2 u pobedama osvojili Istok NBA lige...Opet je blistao Lebron Džejms koji je postigao 33 poena (13/22 iz igre) uz 11 skokova, 6 asistencija, te 3 blokade...Pratio ga je Kajri...

Nastavak na N1 televizija...

LeBron, prvi posle 50 godina u šestom uzastopnom finalu

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016

Najbolji košarkaš Klivlenda LeBron Džejms odveo je ekipu iz Okaha u drugo uzastopno veliko finale NBA lige...Kavsi su u šestom meču pobedili Toronto sa 113:87 i finalnu seriju Istočne konferencija završili sa 4:2...LeBronu će ovo biti šesto uzastopno finale i osmi je igrač u istoriji ligi kojem...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.