Najstariji u istoriji: Federeru peta titula u Indijan Velsu

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2017, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji u istoriji: Federeru peta titula u Indijan Velsu

Švajcarac Rodžer Federer peti put u karijeri, prvi put od 2012. godine, osvojio je Masters u Indijan Velsu.

U finalu u kalifornijskoj pustinji legendarni igrač savladao je sunarodnika Stana Vavrinku sa 6:4, 7:5 za sat i 19 minuta provedenih na terenu.

Fedeksu je ovo peta titulu u Indijan Velsu, dok je Vavrinka ostao na jednoj, uz Monte Karla 2014. Ujedno, Rodžer je sa 35 godina i 7 meseci najstariji teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u istoriji koji je osvojio titulu na turniru ove kategorije. Prestigao je Andrea Agasija koji je 2004. u Sinsinatiju imao 34 godine i 3 meseca.

Švajcarac je osvojio 25. Masters trofej u karijeri, odnosno 90. titulu u karijeri. Rafael Nadal ima tri Mastersa više, a rekorder Novak Đoković pet.

Champ again!@rogerfederer wins #BNPPO17, def. Wawrinka 6-4 7-5. Earns 5th #IndianWells, 25th Masters 1000 & 90th career singles title! pic.twitter.com/sG4zn7eVP3

Federer je, podsetimo, ove godine osvojio i Australijan Open.

Tridesetpetogodišnji, od ponedeljka šesti igrač sveta, je u prvom setu brejk napravio u najbitnijem trenutku, desetom gemu, ali je Vavrinka bolje počeo drugi.

On je napravio brejk za 1:0, međutim, Federer je u u četvrtom gemu izjednačio, a onda kod rezultata 6:5 još jednom oduzeo servis rivalu za veliko slavlje u Kaliforniji.

U ženskoj konkurenciji trofej je pripao Ruskinji Eleni Vesninoj.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Federer je "tata"!

Izvor: Mondo, 20.Mar.2017

Prekaljeni Švajcarac peti put u karijeri osvojio turnir Masters serije u Indijan Velsu..."Ovaj čovek je neuništiv"!..Rodžer Federer u 36. godini igra tenis maltene kao u najboljim danima, a na terenu se pokazuje da je to dovoljno za najvrednije titule...Posle trijumfa na Australijan openu krajem...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.