Delpo: Šteta zbog Federera, hteo sam osvetu za London

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delpo: Šteta zbog Federera, hteo sam osvetu za London

Argentinski teniser Huan Martin del Potro raduje se Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali žali što na njima neće biti Rodžera Federera.

Del Potro je pre četiri godine u Londonu osvojio bronzanu medalju, pobedom nad Novakom Đokovićem koji je završio kao četvrti.

Prethodno je ispao od Federera u meču u kojem je Švajcarac slavio sa 19:17 u trećem setu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Olimpijske igre su nešto posebno za sportiste. Imao sam privilegiju da osvojim medalju u londonu, to je ono što ih čini izuzetnim. Pre Londona, smatrao sam da je to važan turnir kao i svaki drugi, ali nisam znao kakav je osećaj igrati na njemu. Ponosan sam što ću ponovo igrati na Olimpijskim igrama, samo što sada nisam kandidat za medalju u Riju. Cilj je da budem spreman ukoliko budem imao dobar žreb, ali favorit svakako nisam“, rekao je Del Potro.

Na pitanje da prokomentariše odustajanje Rodžera zbog povrede kolena, ’Dobri div iz Tandila’ se malo našalio.

„Nije dobro ni za koga što on ne igra. Želeo sam osvetu protiv Federera na Olimpijskim igrama“, dodao je kroz smeh“, istakao je Delpo.

Visoki Argentinac imao je velikih problema sa povredama, zbog čega je u poslednjih nekoliko godina više pauzirao nego što je igrao.

„Posle Rija se nadam da ću dobiti ’vajld kard’ za Sinsinati i US open. Posle toga ide Dejvis kup. Ideja je da igram velike turnire i pokušavam da napravim pametan raspored“, zaključio je trenutno 141. igrač na ATP listi.
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.