Veslanje: Evropska bronza za Vasića i Beđika

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2017, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veslanje: Evropska bronza za Vasića i Beđika

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić - Nenad Beđik osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama, i tako se posle godinu dana pauze vratili na evropsko postolje.

U finalu srpski dvojac je imao rezultat 6:27:68, što je bilo dovoljno za treće mesto. Ispred njih bili su Francuzi Valentin i Teofil Onfrej (6:25:96), dok su novi evropski šampioni Italijani Lodo i Vićino >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << uz rezultat 6:22:58.

Česi Podražil i Helešik kroz cilj su prošli četvrti (6:29.21), Britanci Davson i Rositer, pobednici Svetskog kupa u Beogradu pre tri nedelje, bili su peti (6:30.46), a Holanđani Van der Herik i Vulings zauzeli su šesto mesto (6:30.57).

"Presrećni smo što smo posle raznih pehova u 2016. u ovoj sezoni ponovo počeli da osvajamo medalje na najvećim svetskim takmičenjima, što smo inače činili 2015. Posle srebra na Svetskom kupu u Beogradu stigli smo i do evropske bronze u Račicama. Zadovoljni smo kako smo izveslali finalnu trku. Pružili smo svoj maksimum", rekao je posle finala Vasić.

Sa druge strane Nenad Beđik smatra da je za bolji rezultat bio potreban bolji start trke.

"Podigli smo naše trkanje u odnosu na Svetski kup u Beogradu, ali smo sada imali mnogo jaču konkurenciju. Italijani, osvajači olimpijske bronze u četvercu bez kormilara, pokazali su da su dominantni u ovom trenutku. Sa novom posadom Francuske smo bili uz rame sve do finiša kada su bili bolji i zasluženo stigli do srebra. Za viši plasman možda nam je nedostajao bolji start jer smo u prvih 500 metara zaostali za konkurencijom više nego što smo smeli, a na ovom segmentu ćemo poraditi u narednom periodu. Sve u svemu prezadovoljni smo što smo se vratili na evropsko postolje posle petog mesta prošle godine u Brandenburgu", zaključio je Beđik.

Evropsko srebro u kategoriji dvojac bez kormilara deseto je odličje koje je Srbija osvojila u toj disciplini.

Od ostalih srpskih veslača, Marko Marjanović je trijumfom u B finalu skifa zauzeo sedmo mesto u konačnom plasmanu, dok su Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, i Damjan Lazić zauzeli 10. mesto u konkurenciji četvrca bez kormilara.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.