Svaka čast Nojeru, kapa dole De Hei, ali najveći je - Điđi Bufon!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast Nojeru, kapa dole De Hei, ali najveći je - Điđi Bufon!

Genijalac u rukavicama

U januaru je proslavio 38. rođendan. U maju slavio titulu sa Juventusom. U junu poveo tek nešto iznad prosečnu ekipu Italije do četvrtfinala Evropskog prvenstva. Preko Belgije sa jednim od najskupljih sastava u Francuskoj. Preko Španije, dvostrukog uzastopnog prvana Starog kontinenta. Đanluiđi Bufon nije samo maestralan golman, on je čovek koji te karakterom i harizmom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tera da budeš bolji no što jeste. Da pregrizeš te okove koji te sputavaju i zaigraš bez ograničenja.

Antonio Konte je postavio temelje, Đorđo Kjelini i Gracijano Pele podigli krov golovima za 2:0 u meču osmine finala Eura, ali neponovljivi Điđi Bufon je, još otkako je prvi put u Francuskoj na karakterističan način zapevao Fratelli d’Italia, bio malter koji je sve te sastojke povezao i od ipak limitiranog sastava napravio kulu višu od svih onih na koje su Azuri naleteli u dosadašnjem toku kontinentalne smotre.  A bilo ih je baš visokih.  Italijani se nisu krili.

Svaka čast Manuelu Nojeru, kapa dole Davidu De Hei, blistao je i večeras u Parizu, ali najveći golman današnjice ipak je Điđi Bufon. Pitajte samo Đerara Pikea. U 89. minutu utakmice Bufonova parada i možda i presudan trenutak meča.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.