Surovije ne može - Portugalci za gol propustili polufinale (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovije ne može - Portugalci za gol propustili polufinale (VIDEO)

I pored sjajne partije i trijumfa nad Makedonijom od 4:2 selekcija Ruija Žorža se vraća kući

Gajili su Portugalci do nekih desetak minuta pre kraja utakmice nadu da mogu da dođu do pobede od tri gola razlike nad Makedonijom i domognu se pozicije najbolje drugoplasirane selekcije na Evropskom prvenstvu (ujedno i plasmana u polufinale), ali im je snove srušio Kire Markoski.

Fudbaler Rabotničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je samo šest minuta po ulasku u igru majstorski kaznio ispadanje Portugalaca i pogotkom za 2:3 faktički je poslao ekipu selektora Ruija Žorža kući. Jeste Bruma drugim golom na meču u nadoknadi vratio malu nadu Portugalcima u finišu, ali je odmah posle tog pogotka Žota dobio crveni karton, koji je označio i definitivnu eliminaciju Portugalije uprkos trijumfu od 4:2 u meču poslednjeg kola u grupi B.

Jer iako imaju šest bodova iz tri utakmice, slabija gol razlika (7:5) u odnosu na Slovačku (6:3), znači i da za njih nema više mesta na Evropskom prvenstvu, na koje su stigli sa velikim ambicijama. I igrali su sasvim solidno Portugalci na ovom šampionatu, uzeli su meru i nama i Makedoncima u grupi, ali dva olako primljena gola na večerašnjem meču u Gdinji skupo su ih koštala.

Tako će Renato Sančez i drugovi i pored dobrog utiska morati da spakuju kofere. Odlčno su otvorili meč, za dvadesetak minuta stekli su dva gola prednosti i izgledalo je da će lako zabeležiti potreban trijumf od tri pogotka. Međutim, u finišu prvog dela Enis Bardi im je sjajnim golom sa distance otežao posao, a i već spomenuti Kirovski odlučio je da im zagorča život u završnici.

Možda nisu Portugalci zaslužili ovakav ishod na kraju, ali fudbal je ponekad surov i to je važna lekcija koju su njihovi mladi igrači dobili večeras u Poljskoj.

EVROPSKO PRVENSTVO (U-21)

GRUPA B - 3. kolo

Srbija - Španija 0:1 (0:1)

/Suarez 38/

Makedonija - Portugalija 2:4 (1:2)

/Bardi 40, Markoski 80 - Edgar 2, Bruma 22, 90+2, Podens 57/

Tabela:

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.