Srbija u drugom šeširu za EP 2015.

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2014, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u drugom šeširu za EP 2015.

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Kako je saopštila Svetska košarkaška federacija (FIBA), nosioci se određuju na osnovu plasmana na prethodnom Evropskom prvenstvu ili na osnovu rezultata u kvalifikacijama. Srbija je pre dve godine u Sloveniji zauzela sedmo mesto, pa je smeštena u drugi šešir sa ekipama od petog do osmog mesta, Slovenijom, Ukrajinom i Finskom.

U prvom šeširu je evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << šampion Francuska, zatim Litvanija, Španija i Hrvatska.

U trećem šeširu smešteni su Grčka, Turska, Letonija i Bosna i Hercegovina, a u četvrtom su Italija, Poljska, Belgija i Makedonija.

Nemačka, Češka, Izrael i Gruzija nalaze se u petom šeširu, a u šestom su Holandija, Island, Rusija i Estonija.

Žreb za Evropsko prvenstvo 2015. godine održaće se 8. decembra od 16 časova u Diznilendu u Parizu. Turnir će se igrati od 5. do 20. septembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji, a utakmice nokaut faze igraće se u Lilu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.