Siniša Mali: Beograd 2017. sportski centar Evrope

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Beograd 2017. sportski centar Evrope

Gradonačelnik Beograda izabran je za predsednika Organizacionog odbora Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici.

Foto: Petar Stojanović - MONDO

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je za predsednika Organizacionog odbora Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje će se 2017. godine održati u glavnom gradu Srbije.

U Skupštini grada Beograda u utorak je održana prva konstitutivna sednica Organizacionog odbora, na kojoj su donete odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o sastavu organizacionog odbora, predsedniku, potpredsedniku, direktoru takmičenja i usvajanju budžeta.

"Ovo će biti veliki događaj za grad Beograd, a mi ćemo dati sve od sebe da srpska prestonica tom prilikom postane sportski centar Evrope, ali i sveta. Već smo se pokazali kao odlični domaćini u organizaciji sportskih događaja, a pred nama su nove prilike da to još jednom potvrdimo. Važno je da smo krenuli sa organizacijom na vreme, prihvatili smo težak i odgovoran posao, ali verujem da ćemo uspeti da postavimo nove standarde kada je reč o ovakvim sportskim manifestacijama", rekao je Mali, a prenosi Atletski savez Srbije.

Za potpredsednike Organizacionog odbora postavljeni su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Ministar omladine i sporta istakao je značaj Evropskog atletskog prvenstva koje se 2017. održava u Beogradu, rekavši da je to veliko takmičenje koje se mora dobro i ozbiljno organizovati i da su pripreme istog krenule na vreme.

"Ministarstvo je ove godine izdvojilo sredstva za organizovanje Evropskog prvenstva u atletici, kao što će to učiniti i 2016. i 2017. Izgradnja Atletske dvorane ima veliku ulogu jer će se u njoj, između ostalog, odvijati i pripreme naših sportista. Radovi su u toku i ovaj objekat će biti završen 2016. godine", rekao je Udovičić.

Za direktora takmičenja izabran je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, koji je istakao određena očekivanja vezana za to takmičenje.

"Očekivani broj TV gledalaca tokom dana takmičenja je 66.000.000 ljudi. Broj zvaničnih lica koji će prisustvovati takmičenju koji uključuje atletičare, trenere, lekari, VIP, mediji je za sada oko 2.000. Nadamo se da će biti oko 7.000 stranih turista", naveo je Branković.

Za članove Upravnog odbora izabrani su ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor RTS-a Dragan Bujošević, direktor Folksvagena Milan Lazić, direktor Kombank arene Đorđe Milutinović, direktor Telekom Srbija Predrag Ćulibrk.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.