Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jun.2016, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje četvrtfinale EURA 2016: Ronaldo lovi rekord i polufinale

Iza nas su 44 utakmice na Evropskom prvenstvu, a sada ulazimo u najzanimljiviju fazu i prvi duel četvrtfinala će odigrati dosad blijedi Portugal i jedno od iznenađenja prvenstva Poljska. Sve oči biće uprte u zvijezdu Portugala Kristijana Ronalda, koji i dalje lovi rekord legendarnog Mišela Platinija.

Tri remija u grupi i jedva izboren plasman u nokaut fazu te pobjeda nakon produžetaka protiv Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u osmini finala sve su što je dosad pokazao Portugal. Najveća zvijezda prvenstva u Francuskoj je svakako Ronaldo, koji je jedini svijetli trenutak imao protiv Mađarske, kada je postigao dva pogotka.

To ga je dovelo na korak do Platinija, koji sa devet pogodaka drži rekord EP-a. Ronaldo je na koti osam i jedini je igrač koji je postizao golove na četiri prvenstva Starog kontinenta. U današnjem meču (21 čas) će imati veoma težak zadatak jer će izaći na megdan ekipi koja je u prva četiri meča na EP primila samo jedan gol i to od Švajcarske u osmini finala.

Time to relax and bring out my @TAGHeuer Carrera to fuel me up before the big match!#DontCrackUnderPressure pic.twitter.com/nnIsyqZp5q

Grupna faza je bila dovoljna da selekcija Portugala dobije epitet ekipe koja igra najružniji fudbal u Francuskoj, a iz tabora ove selekcije ističu da je najbitnije da tim preskače protivnike.

"Nije važno da li igraš lijep ili ružan fudbal. Morate da pobjeđujete, a ja želim da pobjeđujem. Ako budemo morali da igramo ružno u svakoj utakmici, ali da pobjeđujemo, ja ću to uraditi", rekao je defanzivac Portugala Hose Fonte.

Poljska je već sada ostvarila najveći uspjeh na evropskim prvenstvima u istoriji pošto je na dosadašnja dva učešća takmičenje završavala u grupnoj fazi. Jedan od najboljih igrača u istoriji ove reprezentacije Euzebijus Ebo Smolarek ističe da njegova reprezentacija može da eliminiše Portugal, ali i to da će dosta toga da zavisi od Roberta Levandovskog, koji se još nije upisao u strijelce.

"Nadam se da će Levandovski da postigne gol, ali biću jednako srećan ako to uradi bilo koji drugi igrač Poljske, pa čak i golman Lukaš Fabijanski. Igramo protiv teškog protivnika, ali iz onoga što sam dosad vidio naš tim igra vrlo dobro. Glavno je da ostanemo fokusirani na Ronalda, koji može da odluči utakmicu u jednoj sekundi", izjavio je bivši napadač reprezentacije Poljske, koji je za nacionalni tim odigrao 47 utakmica i postigao 20 pogodaka.

Prvenstvo ulazi u završnu fazu, a jedna od glavnih tema je eliminacija Engleske već u osmini finala od Islanda. Fudbaleri "gordog Albiona" vratili su se kući i "pokisli" su izlazili jedan po jedan iz aviona na aerodromu u Mančesteru. Ovo je bio još jedan turnir na kojem su razočarali navijače, koji uvijek imaju velike afinitete iako nacionalni tim od 1966. nema zapaženih rezultata.

Mediji željni senzacija kao da su jedva dočekali novu blamažu nacionalnog tima, pa su četu Roja Hodžsona "razapeli" na naslovnim stranama i nisu birali riječi. Jasno je da Fudbalski savez (FA) ove zemlje sada očekuje mnogo posla jer prvo moraju da nađu selektora, pošto je iskusni Hodžson odmah nakon meča podnio ostavku. Island je nastavio da piše najlijepše stranice fudbalske istorije i ima priliku da napravi novu senzaciju, pošto će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina turnira Francuske, koja je bez sumnje glavni favorit za osvajanje trofeja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.