Koš po koš - hoćemo još!

Izvor: Mondo, 02.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koš po koš" - hoćemo još!

Knjiga Vladimira Stankovića o istoriji učešća Jugoslavije i Srbije na evropskim prvenstvima, predstavljena je u Beogradu.

Foto: MN Press

Doajen sportskog novinarstva Vladimir Stanković, posle knjige "Montevideo, bog te video", po kojoj je snimljen istoimeni film, napravio je drugi izlet u veći i kompleksniji žanr.

U novoj knjizi, "Koš po koš", zabeležio je sve utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (243) koje su reprezentacije Jugoslavije, SCG i Srbije odigrale na kontinentalnim šampionatima, uz statistiku i svoje komentare.

"Ovo je moj lični omaž košarci, koju pratim od proleća 1969. pa do danas, lični dug onima sa kojima sam sarađivao. Nadam se da će biti još košarkaških knjiga, jer naša košarkaška istorija to zaslužuje", rekao je Stanković na promociji priređenoj u hotelu "Zira".

On je zahvalio Košarkaškom savezu Srbije što je pomogao izdavanje knjige i poželeo da sledeće godine bude konkretnog povoda za novu publikaciju, u kojoj bi se bavio istorijatom nastupa košarkaša na Olimpijskim igrama.

Selektor Aleksandar Đorđević je rekao da Stankovićeva knjiga sadrži "blago, ne samo sportsko, koje vredi istaći".

Predsednik KSS Dragan Đilas nada se nastavku...

"Verujem da će neko za desetak godina napraviti novu knjigu, gde će se podsetiti stvari iz sadašnjeg, našeg vremena".

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Đilasov prethodnik na čelu KSS, Dragan Kapičić, zahvalio je Stankoviću i kazao da je fasciniran knjigom jer, kako je nastavio, "ne mogu da verujem da iko ima takve podatke".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.