Kadetkinje Srbije prošle u drugi krug kvalifikacija za prvenstvo Evrope u fudbalu

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadetkinje Srbije prošle u drugi krug kvalifikacija za prvenstvo Evrope u fudbalu

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u fudbalu napravila je lep uspeh plasiravši se u drugu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U poslednjem kolu preliminarne runde kvalifikacija Srbija i Republika Irska odigrale su u Subotici, na stadionu Bačke, nerešeno, 1:1, pa su obe ekipe prošle dalje, ostavivši iza sebe Rumuniju i Litvaniju, koje su takođe podelile plen (3:3).

Na stadionu Bačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po hladnom, kišovitom i vetrovitom vremenu, Berni je u 33. minutu dovela Irkinje u vođstvo, a u 54. minuta Kovačevićeva je postigla gol koji je potvrdio plasman naših kadetkinja u drugu fazu kvalifikacija.

Selektor Goran Sretenović je odlučio da ovoga puta igraju Đapić, Golubović (od 80. minuta Pavlović), Vučković (od 52. Kovačević), Đuriček (kapiten), Bradić, Mišeljić, Marković (od 37. Knežević), Filipović, Ivošević, Poljak i Burkert.

U konačnom poretku, Republika Irska je bila prva sa sedam bodova, Srbija druga sa pet, Rumunija treća sa dva, a Litvanija poslednja sa jednim bodom.

Uspeli i kadeti

I pre svog poslednjeg kola, naši kadeti su takođe obezbedili prolazak u drugu fazu kvalifikacija. A u poslednjoj rundi ekipa selektora Dejana Govedarice izgubila je, zahvaljujući golu Floraunsa u 71. minutu, sa 0:1 od Holandije, sa kojom je i prošla dalje, ostavivši iza sebe Finsku i Maltu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.