Jedino logično - Hodžson otišao!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedino logično - Hodžson otišao!

“Na ove četiri godine ću gledati sa ponosom“, rekao je sada već bivši selektor gordog Albion. Ostatak zemlje baš i neće

Neizbežno se i dogodilo: Roj Hodžson je napustio kormilo engleske reprezentacije posle najblaže rečenog razočaravajućeg poraza od Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva. Od zemlje koja je debitovala na kontinentalnoj smotri, od države koja ima stanovnika koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Koventri ili Lester. Ali i od ekipe koja je u Francuskoj igrala sa mnogo više srca nego Engleska.

Sa selektorom su otišli i pomoćnici: Rej Levington i Geri Nevil.

Veoma sam razočaran. Nismo otišli daleko koliko sam mislio da možemo. Naravno, ovo je neprihvatljivo“, rekao je Hodžson novinarima uz tvrdnju da odlazi ponosan, jer smatra da njegove četiri godine na mestu selektora nisu bile potpuni promašaj.

Dobar deo ostrvske javnosti se naravno neće saglasiti sa takvom ocenom, ali Hodžson ima određene argumente. Sami procenite da li ćete ih prihvatiti.

Kada sam dolazio prosek godina je bio 30, sada smo imali najmlađi sastav na turniru. Toliko uzbudljiva da bih voleo i da ostanem na ovom mestu. Međutim, pragmatičan sam, znam da su u ovom poslu najvažniji rezultati. Ugovor je svakako istekao, sada je vreme da neko drugi preuzme brigu o ovom mladom, ekstremnom talentovanom i uspeha gladnom timu. Bili su fantastični. Kada sam dolazio, govorili su me da se ne odazivaju na pozive, da se povlače u poslednjem trenutku... Ja to nisam video. Ovi momci obožavaju svoju zemlju“, pravdao je ekipu sada već bivši selektor.

Učinak samog Hodžsona biće mnogo teže odbraniti. Na utakmica na velikim turnirima (evropska prvenstva 2012. i 2016, te Mundijal 2014) samo tri pobede. U Brazilu je gordi Albio ispao u grupnoj fazi prvi put posle 1958. godine. U Francuskoj je najviše kritikovan zbog odluke da za poslednju utakmicu grupne faze izmeni čak šest izmena. Engleska je igrala beze golova sa Velsom, a ekipa je pala u donji, mnogo teži deo žreba.

Naravno, nije baš da je Hodžson bio jedini krivac...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.