FSS: Jelen Super liga trajaće nedelju dana kraće

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Jelen Super liga trajaće nedelju dana kraće

Odbor za hitna pitanja FSS odlučio je da unese promene u kalendaru mečeva zbog učešća mlade reprezentacije na finalnom turniru Evropskog prvenstva u Češkoj i učešća U - 20 selekcije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Zato će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja 2015, a Super lige dan kasnije tj. nedelju dana kraće od planiranog. Izvršene su izmene i u kalendaru takmičenja ženskog fudbala i kalendaru takmičenja Prve futsal lige i futsal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kupa Srbije.

Data je i saglasnost oko ugovora koji tretira buduće radove na rekonstrukciji osvetljenja na Stadionu "Rajko Mitić", gde će biti postavljeno nova rasveta marke "Filips". Plan radova uklađen je prema postavci eksperta za osvetljenje UEFA.

Takođe, za nabavku veštačke trave, na osnovu najpovoljnije ponude izabrana je domaća firma "Tarket" iz Bačke Palanke, a radovi na instalaciji veštačke trave treba da počnu ovog proleća u saradnji sa lokalnim organima samouprave. Lokacije će biti određene u saradnji sa regionalnim fudbalskim savezima.

Posebno pitanje današnjeg skupa odnosilo se na raspodelu sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine.

"Podsećamo da su sredstva na namenski račun obezbeđena angažmanom FS Srbije, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA. Plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FS Srbije", navodi se u izveštaju FSS.

Ovom prilikom odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava iz maja 2014, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Super lige, kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, a na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena - stadiona na svojoj teritoriji. Očekuje se da će u toku naredne sedmice biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova.

"Fudbalski savez Srbije uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u poplavama", navodi se u izveštaju sa sednice Odbora.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.