EVROPSKE PRVAKINJE ZA ISTORIJU Košarkašice Srbije slavile sa čak 94 razlike!

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROPSKE PRVAKINJE ZA ISTORIJU Košarkašice Srbije slavile sa čak 94 razlike!

Šampionke Evrope rešile su da opravdaju tu titulu na svakom koraku! Košarkašice Srbije demolirale su Luksemburg na gostovanju sa čak 132:38 (25:9, 34:10, 35:6, 38:13) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2017. biti održano u Češkoj. To je najubedljivija pobeda u istoriji naše ženske reprezentacije.

Evropske prvakinje su na startu kvalifikacija deklasirale Nemačku (100:57), pred krcatim tribinama "Pionira" u prvom meču pred domaćom publikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od osvajanja zlata.

Iako je ekipa Marine Maljković na gostovanje Luksemburgu otišla bez sestara Dabović (Milica leči slomljen prst, Ana je dobila kraći odmor) i operisane Dajane Butulije, od početka je bilo jasno u kom pravcu će ići meč.

Prednost naše reprezentacije rasla je iz minuta u minut do neverovatnih i konačnih 94 razlike i 132:38. Sve košarkašice su se upisale u strelce, a čak sedam je imalo dvocifren učinak. Prednjačile su Sonja Petrović sa 28 poena, i Jelena Milovanović i supertalentovana Aleksandra Crvendakić sa po 18. Po 11 su dodale Sara Krnjić i Tijana Ajduković, a po 10 Saša Čađo i Kristina Topuzović.

Ukrajina bolja od Nemačke, Srbija prva na tabeli grupe D

U drugoj utakmici ovog kola Ukrajina je posle drame savladala Nemačku u gostima sa 66:64.

Na tabeli vodi reprezentacija Srbije sa dve pobede i četiri boda, koliko ima i Ukrajina, dok Nemačka i Luksemburg imaju po dva poraza.

Jedna od najboljih evropskih košarkašica Sonja Petrović je odličnu partiju najavila sa sedam od uvodnih devet poena Srbije, da bi Čađo vezala pet poena za prvu dvocifrenu prednost (14:4) u petom minutu.

Milovanović, Tamara Radočaj i Čađo su nastavile da pogađaju u seriji 17:0 za velikih 22:4, pa je već u prvoj četvrtini bilo rešeno pitanje pobednika. Na prvi obavezan predah se otišlo vođstvom Srbije sa 25:9, a Petrovićeva je već bila postigla 10 poena.

Razlika u klasi bila je očigledna i rival je bio potpuno nemoćan, pa je prednost  rasla iz minuta u minut, a Maljkovićeva je svim igračicama dala šansu. Promena petorke nije uticala na rezultat, naprotiv. U poslednja tri i po minuta druge četvrtine Srbija je serijom 14:0 stigla do ogromnih plus 40 - 59:19.

Mnogo smo jake 2/2

A photo posted by Sara Krnjic (@saritaq) on Nov 25, 2015 at 12:38pm PST

Naše košarkašice su za dva poena šutirale 14/22, pogodile osam trojki iz 20 pokušaja i imale čak 10 ukradenih lopti. Najefikasnije su bile Petrović sa 13 i Čađo sa osam poena, a jedan manje dodala je Milovanović. Najmlađe reprezentativke Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić dale su šest, odnosno tri poena za po 10 minuta na parketu.

Nisu evropske prvakinje ni pomišljale da smanje gas. Odbrana je funkcionisala besprekorno, pa je Luksemburg sveden na svega šest poena u trećoj četvrtini. U napadu je i u nastavku sve polazilo za rukom našim igračicama.

Koliko je domaćin bio nemoćan svedoči i to da je za tri četvrtine postigao ukupno 25 poena, koliko je Srbija ubacila samo u prvoj deonici. Glavnu reč u trećoj četvrtini vodile su iskusnije Petrović, Milovanović i Pejdž, pa se u poslednji period ušlo rezultatom 94:25.

Izabranice Marine Maljković su do kraja nemilosrdno povećavale razliku i došle do neverovatnog trijumfa.

Naredno reprezentativno okupljanje je u februaru 2016. godine kada će Srbija gostovati Ukrajini i Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Evo zašto su naše košarkašice morale da razbiju Luskemburg /ANKETA/

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 12:28

Evropske šampionke nisu imale milosti. Naše zlatne košarkašice krče put ka Evropskom prvenstvu 2017. i u drugom kolu kvalifikacija deklasirale su Luksemburg sa 132:38...Posle demoliranja Nemačke u Beogradu (100:57), u prvom meču pred domaćom publikom posle osvajanja Evrobasketa, ekipa Marine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.