EP za mlade (5. kolo): Druga uzastopna pobjeda Ivane Mikić

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP za mlade (5. kolo): Druga uzastopna pobjeda Ivane Mikić

BATUMI - Ženski dio šahovske bh. delegacije na Evropskom prvenstvu za mlade, koje se održava u Batumiju (Gruzija), završio je prvi dio takmičenja na 50 odsto osvojenih poena.

Ivana Mikić je, nakon lošeg starta, upisala drugu uzastopnu pobjedu, ovog puta crnim figurama protiv Emle Eikland Gron iz Norveške, javlja brankochess.com.

Čvrstu igru, s obzirom da se primirja ne mogu sklopiti prije 40. poteza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pokazuje Maša Maksimović, remiziravši treću partiju za redom. Ona je danas imala prednost početnog poteza u duelu s favorizovanom Anastasjom Nazarovom iz Finske, kojoj nije pomogao višak od 253 rejting poena!

Sara Jaćimović u najstarijoj grupi nije uspjela da slomi otpor Ade Kakutije, još jednog izdanka gruzijske šahovske škole, tako da se i ona morala zadovoljiti remijem.

Po sistemu "toplo-hladno" nastavio je da igra Bojan Maksimović. Katastrofalan previd u dobijenoj poziciji prije dva dana ostavio je traga, ali ni najsvježiji poraz od Litvanca Karolisa Jukste ne znači da u posljednja 4 kola ne može doći do poboljšanja i u bodovnom smislu, ali i na rejting listi. Važno je "pregrmiti" 6. kolo, koje je sutra na programu, nakon čega slijedi dan odmora i psihološka priprema za finiš turnira.

Pored Bojana, poraz je pretrpio i Danis Fejzić u najmlađoj grupi, protiv neugodnog Azerbejdžanca Nurija Tundžaja.

Trenutno, na tabeli Sara, Maša i Ivana imaju po 2½, Bojan 2, a Danis 1 poen.

Ukupno se takmiči 989 dječaka i djevojčica iz 45 zemalja, među kojima su jedan velemajstor, 10 muških i 4 ženska intera, te 42 muška i 26 ženskih FIDE majstora.

Oni će odigrati 9 kola po Švajcarskom sistemu, uz tempo od 40 poteza za 90 minuta i dodatnih 30 minuta do kraja partije, pri čemu se za svaki povučeni potez dobija bonus od 30 sekundi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.