EP: Loke odvela Norvešku u finale

Izvor: B92, 20.Dec.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Loke odvela Norvešku u finale

Rukometašice Norveške plasirale su se u finale Evropskog prvenstva gde će igrati protiv Španije.

Norvežanke su u skandinavskom derbiju savladale Švedsku 29:25 i plasirale se u svoje sedmo uzastopno finale.

Biće to repriza finala iz 2008. kada je Norveška deklsirala "furiju" 34:21. Norvežanke su dobile pet od poslednjih sedam finala EP, omanule su na prvom u Danskoj i poslednjem pre dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji protiv Crne Gore.

Skandinavski derbi rešila je 32-godišnja Hajdi Loke, rukometašica koju 14 od 16 švedskih reprezentativki smatra najboljom na svetu. Ona je postigla pet golova iz sedam šuteva.

Norveška je silno krenula, povela 3:0, da bi već sredinom prvog poluvremena bilo +6 (9:3). Šveđanke uspevaju da se konsoliduju i smanje na 13:11 pred odmor.

Međutim, Švedska nije mogla da prati ritam Norveške koja svih 60 minuta igra u istim temp, držala se do 18:17, a onda je 15 minuta pre kraja usledila serija Norvežanki 4:0 koja je prelomila meč.

Finale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj igra se u nedelu od 18 časova u Budimpešti. Rivalke će biti Norvežanke i Španjolke, koje su eliminisale aktuelnog šampiona Crnu Goru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.