Danko dobio podršku Advokata

Izvor: 24sata, 02.Okt.2014, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danko dobio podršku Advokata

Selektor Srbije Dik Advokat objavio je spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Jermenije i Albanije. Najveće iznenađenje na spisku je povratak napadača Partizana Danka Lazovića, ali i poziv mladom golmanu Crvene zvezde Predragu Rajkoviću.

SELEKCIJA - Oduvek sam govorio da želim igrače u nacionalnom timu koji su mi potrebni, a Danko je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << njih. Gledao sam ga u meču Lige Evrope protiv Totenhema i video da ima kvalitet i temperament kakav želim. Poznajem ga još iz vremena kada je igrao u Rusiji i verujem da će nam pomoći - naveo je nekadašnji selektor Rusije.

Advokat je rekao da ga raduje forma fudbalera Liverpula Lazara Markovića, ali i efikasnost napadača Aleksandra Mitrovića i Filipa Đorđevića.

- Iskreno, brine me što 50 odsto igrača ne igra standardno u svojim klubovima. Ne volim da pozivam fudbalere koji ne igraju redovno, ali su Mitrović i Nastasić odigrali korektno protiv Francuske. Moraju još da napreduju i pratićemo ih na treninzima. Razmišljam i o tome da Ivanovića premestim na štopera, iako više volim da igrači budu na pozicijama na kojim igraju u klubu”, naglasio je Advokat.

Selektor Srbije je istakao da mu je drago što će teren na stadionu Partizana izgledati mnogo bolje nego u odnosu na meč protiv Francuske, kada je imao mnogo zamerki i dodao da je neprijatno iznenađen kako su srpski mediji preneli njegov intervju holandskim novinama, u kojem je opisivao život u Srbiji.

- Iznenađen sam kako su pojedini mediji preveli moje izjave u Holandiji. Rekao sam da je Srbija prelepa zemlja, ali da su tereni loši, a svi ćemo se složiti sa tom konstatacijom. Isto tako sam pričao da se zemlja oporavlja od posledica rata, za koje je potrebno vreme da se napreduje, ali i da se radi na tome. Nisam valjda glup da pričam loše o zemlji u kojoj radim”, zaključio je holandski stručnjak.

Srbija će svoju prvu kvalfikacionu utakmicu grupe I odigrati 11. oktobra u Jerevanu od 18 časova po srednjoevropskom vremenu sa Jermenijom. Tri dana kasnije, “orlovi” na stadionu Partizana od 20.45 dočekuju Albaniju. Okupljanje reprezentacije biće u utorak, 7. oktobra, do 12 sati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

- Srbija uvek ide na pobedu i tako će biti u naredne dve utakmice. Imamo dobar tim, u koji imam puno poverenje i imam osećaj da ćemo biti uspešni. Raduje me što smo pokazali timski duh, na čemu insistiram od mog dolaska. Albanija je defanzivno jak tim, i Jermenija je sličnog mentaliteta, ali malo više voli da igra. Ne smemo da ih potcenimo, pošto su izuzetno opasni - rekao je Advokat.

SRBIJA

Golmani

Vladimir Stojković (Makabi)

Željko Brkić (Udineze)

Predrag Rajković (C. zvezda)

Odbrana

Dušan Basta (Lacio)

Branislav Ivanović (Čelsi)

Aleksandar Kolarov (M. siti)

Matija Nastasić (M. siti)

Antonio Rukavina (Viljareal)

Nenad Tomović (Fjorentina)

Duško Tošić (Genčlerbiligi)

Stefan Mitrović (Frajburg)

Vezni red

Radosav Petrović (Genčlerbiligi)

Nemanja Matić (Čelsi)

Nemanja Gudelj (AZ Alkmar)

Miloš Jojić (Borusija D.)

Zdravko Kuzmanović (Inter)

Aleksandar Ignjovski (Ajntraht)

Dušan Tadić (Sautempton)

Lazar Marković (Liverpul)

Filip Đuričić (Majnc)

Zoran Tošić (CSKA Moskva)

Napad

Filip Đorđević (Lacio)

Aleksandar Mitrović (Anderleht)

Danko Lazović (Partizan)

Subotić i Ljajić precrtani

Na spisku reprezentativaca nema defanzivca Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića, kao ni Adema Ljajića, dok je opet izostao poziv Miroslavu Radoviću, koji igra odlično u poljskoj Legiji.

- Kontaktirao sam sa Subotićem, dopisivali smo se mejlovima i SMS-ovima i imam osećaj da on ne želi da igra za nacionalni tim. Takvi igrači nam nisu potrebni jer ako neko ne može da se posveti reprezentaciji, onda bolje da ostane u svom klubu i da ne remeti ostatak tima. Stvari su veoma jasne. Mislim da ga neću više zvati - kaže Advokat. Slično mišljenje ima o i Ademu Ljajiću.

- On je dobar igrač, ali ima drugačiji mentalitet od onog koji ja želim.

Advokat smatra da mu Radović ne treba.

- On trenutno nije potreban, jer imamo dovoljno dobrih igrača na poziciji krila koji mogu da ispune moja očekivanja.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.