Baklave za maminog džina!

Izvor: Press, 12.Mar.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baklave za maminog džina!

Kada se pojavio na Pešteru, na pragu svog doma, Asmira Kolašinca sačekali su osmesi, poljupci i - baklava.
U kući trostrukog osvajača medalja na evropskim prvenstvima u atletici, u disciplini bacanje kugle, jedva su čekali da zagrle svog šampiona. Roditeljima Spahu i Muradiji iz Praga doneo je srebrnu medalju, kolekciju je zaokružio jer ima zlatnu iz Geteborga i bronzanu iz Helsinkija.
- >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Bilo mi je teško kada je napravio prestupe, ali sam znao da će proraditi naš ponos i inat sjeničko-pešterske visoravni. Tako se ispunila moja želja, sada je zaokružio odličja što se tiče Evrope - ponosan je otac Spaho. Sledeći cilj je svetska medalja.
- Geteborg, Helsinki, Prag. Idemo ka svetskom i olimpijskom odličju. Mislim da Asmir to može. Ima neophodnu podršku države, svih sportskih organizacija - kaže Spaho. 
Džinu od 135 kilograma potrebna je snaga da bi bacio daleko kuglu. Područje odakle kreće u nove pobede nudi zdravu hranu, a majka Muradija tu ima glavnu reč. - Ništa specijalno Asmir ne traži, niti da se nešto posebno sprema za njega. Nije probirljiv, voli sve što mu ja spremim - kaže Muradija, a zatim otkriva šta Asmir voli da jede. - Teleće šnicle u sosu sa pečurkama, mantije koje ja mesim, pitu, sir, paprike punjene domaćom pavlakom. Desert je neizostavan deo obroka kada se sedne za sto u kući Kolašinaca. - Baklavi koju ja napravim ne može da odoli. Mislim da za moju baklavu znaju i njegove kolege iz Beograda. To je pravi desert - dodaje Muradija.

Nikola Tomasović, trener Asmira Kolašinca, tvrdi da njegov učenik još nije rekao poslednju reč. - Očekujem borbu za medalju na predstojećem prvenstvu sveta u Pekingu, a potom i na Olimpijadi u Riju - rekao je Tomasović. Da u ovim rečima i te kako ima istine, govori podatak da je Kolašinac samo tri nedelje pre Evropskog prvenstva u Pragu postavio novi državni rekord bacivši kuglu u Novom Sadu 20,91 metar. Bio je to u tom trenutku prvi rezultat u Evropi ove godine, a treći na svetu. Osvajač zlatne medalje u Češkoj Nemac David Štorl prestigao ga je sa rezultatom 21,23 metra. Peking je novo mesto za dokazivanje.
 


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.