Utakmice Evrolige ubuduće počinju minutom ćutanja za stradalim mozgom navijača Galatasaraja

Izvor: Njuz.net, 24.Nov.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utakmice Evrolige ubuduće počinju minutom ćutanja za stradalim mozgom navijača Galatasaraja

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

ŽENEVA, 24. novembar 2014, (Njuz) – Sve utakmice košarkaške Evrolige do kraja sezone počinjaće minutom ćutanja kojom će biti odata pošta stradalim mozgovima navijača Galatasaraja, saznaje Njuz.
- Ovo je velika tragedija za sport jer navijači treba da imaju mogućnost da svim srcem bodre svoj tim – kaže predsednik i direktor Evrolige Đordi Bertomeu – Jedan deo navijača Galatsaraja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << uskraćen za tu mogućnost jer su im stradali mozgovi ili ih uopšte nemaju. Njihovo ponašanje prethodnih dana je pokazalo da su sposobni samo za mržnju i nasilje. Stvarno je tužno živeti sa takvim poremećajem i Evroliga na ovaj način želi da pokaže da saoseća sa njima – objasnio je Bertomeu.
Navijači Galatasaraja su i ranije demonstrirali znake poremećenog ponašanja koje je Evroliga tolerisala nadajući se da oštećenja nisu previše opasna i da će vremenom biti sanirana. Ipak, događaji prethodnih dana su pokazali da je ovo oštećenje mozga preveliko i da je definitivno dostiglo stadijum koji zahteva hitno kliničko lečenje. Suočeni sa ovako tragičnim stanjem, čelnici najelitnijeg košarkaškog takmičenja odlučili su da na neki način pokažu da nisu ravnodušni pred ovom tragedijom.
- Toliki broj mladih ljudi koji pokazuju nemogućnost racionalnog i trezvenog razmišljanja mora zabrinuti svakog dobronamernog čoveka. Pored svega toga, navijači Galatasaraja su pokazali da nemaju ni mrvicu empatije, časti i ljudskog dostojanstva što ovu tragediju čini još većom. Minut ćutanja je mali, ljudski gest kojim želimo da skrenemo pažnju na dubinu ovog problema i pozovemo turske vlasti da reaguju i obezbede da na sportske događaje ubuduće dolaze samo ljudska bića – zaključio je predsednik Evrolige.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.