Magija u poslednjim sekundama odvela Žalgiris u Top 16 /VIDEO/

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magija u poslednjim sekundama odvela Žalgiris u Top 16 /VIDEO/

Ekipa Žalgirisa iz Kaunasa uspela je da se plasira među 16 najboljih ekipa u Evroligi, pošto su kao domaćini u utakmici sa mnogo preokreta savladali Dinamo Sasari sa 80:79, a presudio je pogodak Džejmsa Andersona na 2,5 sekundi pre kraja meča.

Timu iz Litvaniji bila je neophodna pobeda za prolaz dalje, jer je ekipa Nižnjeg iz Novgorada savladala kao domaćin Uniks iz Kazanja rezultatom 78:74.

Žalgiris >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je sigurno ušao u ovaj meč i prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa 29:18, a narednu deonicu litvanski tim ponovo je dobio sa 20:19. Rezultat posle prvog poluvremena iznosio je 49:37, i niko nije očekivao da se Italijani vrate u ovaj meč, pošto nisu imali nikakve aspiracije za prolaz dalje.

Međutim u drugom poluvremenu Sasari je stegao odbranu i odličnim šutem za tri poena napravio potpuni preokret na utakmici. Ipak, na krilima Andersona koji je na ovom meču ubacio 26 poena, Žalgiris se vratio u utakmicu i na 2,5 sekundi do kraja meča Andrson postiže koš uz dodatno slobodno bacanje, nakon akcije iz auta i izolacije koju su postavili za izvanrednog Amerikanca, a on je posle prodora položio loptu na tablu uz prekršaj Đakoma Devekija.

Ovom pobedom ekipa iz Kaunasa zauzela je treće poziciju u A grupi Evrolige, a pored Litvanaca mesto među 16 najboljih ekipa izborio je Nižnji koji je zauzeo četvrto mesto u grupi, madridski Real je lider ove grupe, dok će se sa druge pozicije u narednu rundu plasirao Anadolu Efes našeg Dušana Ivkovića.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Magija u poslednjim sekundama odvela Žalgiris na Zvezdu u Top 16 /VIDEO/

Izvor: Blic, 20.Dec.2014

Ekipa Žalgirisa iz Kaunasa uspela je da se plasira među 16 najboljih ekipa u Evroligi, pošto su kao domaćini u utakmici sa mnogo preokreta savladali Dinamo Sasari sa 80:79, a presudio je pogodak Džejmsa Andersona na 2,5 sekundi pre kraja meča...Timu iz Litvaniji bila je neophodna pobeda za prolaz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.