Izvor: HotSport.rs, 28.Feb.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNIORSKA EVROLIGA: Večiti se mimoišli u polufinalu, Zvezda dobila Megu, Partizan izgubio od Venecije

Na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige, u trećem meču Adidas Next Generation turnira – “Marko Ivković” Crvena zvezda je sa 80:62 savladala Mega Leks, a Partizan je poražen od Venecije sa 78:71. Oba naša ptredstavnika su zadržala prva mesta u grupama A, odnosno B, što znači da će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << lakše protivnike u polufinalu. 

Izabranici Slobodana Klipe već su polovinom prve četvrtine sve konce igre preuzeli u svoje ruke i do poslednjeg zvuka sirene su diktarili tempo koji im odgovara. Mega Leks je u dosadašnjem toku turnira pružio najsnažniji otpor crveno-belima, koji su ipak rutinski i bez većih problema stigli do još jednog trijumfa.
Najefikasniji igrač Crvene zvezde bio je mladi Kenić sa 17 poena, dok je Simanić ubacio 12 koševa. Na drugoj strani Plavišić Vojinović je uknjižio 11 poena, a po jedan manje dodali su Milićević i Janketić.
Kao prvoplasirani tim A grupe Crvena zvezda će polufinalni meč na turniru igrati u subotu uveče od 20 sati i 30 minuta u dvorani Basket siti, a rival će biti vršnjaci iz Zemuna, koji su rezultatom 75:58 bili bolji u duelu sa Akademijom Kanarija.
U poslednjem meču grupne faze košarkaši Venecije savladali su Partizan rezultatom 78:71, ali su crno-beli ipak zadržali prvo mesto u Grupi B i tako se mimoišli sa večitim rivalom u polufinalu.
Crno-beli su konkurentan protivnik bili samo tokom prve deonice, koju su dobili rezultatom 24:19. Nisu uspeli da se vrate u meč, fantastični Leonardo Tote bio je nezaustavljiv.
I upravo je Tote bio najefikasniji igrač utakmice sa 24 poena. U redovima Partizana Strahinja Stanišić je ubacio 19 poena, dok je Dušan Antić imao 13 poena, četiri skoka i asistencije.
Partizan će se u polufinalu sastati sa Albom, a meč je na programu u 18 časova.
hotsport.rs       
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.