Izvor: HotSport.rs, 23.Mar.2017, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: Efes preko Željka do četvrtfinala, poslednju učesnik se traži između Zvezde i Darušafake!

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su na domaćem terenu protiv gradskog rivala, ekipe Fenerbahčea, rezultatom 80:77 i na taj način osigruali plasman među osam najboljih. Meč obeležio povratak Bogdana Bogdanovića posle povrede.

Ekipa Velimira Perasovića je tokom većeg dela meča imala dvocifrenu raziliku, koja je sredinom treće deonice dostigla i masimalnih 17 razlike (55:38), ali su se gosti u poslednjoj četvrtini vratili i ozbiljno pripretili.
Fener je >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << trojkom Bobija Diksona, na 37 sekundi pre kraja meča uspeo da priđe na 78:76 ali je u poslednjim sekundama omaleni Amerikanac ipak promašio šut za produžetak, nakon što je Tajler Honejkat bio oba puta precizan sa penala.
Ovu utakmicu obeležio je sjajan povratak Bogdana Bogdanovića, koji pružio partiju kao da nije pauzirao usled povrede. Naš bek je meč završio sa 16 poena, šutirajući gotovo perfektno (2/2 za dva), (2/3 za tri), (6/7 za jedan) a uz to je imao i četiri asistencije i dva skoka. 
Jedini efikasniji od srpskog reprezentativca bio je Bobi Dikson, koji je uz 19 poena upisao i 8 sokova i 5 ukradenih lopti a Nikola Kalinić je meč završio sa 12 poena.
Kod domaćina najviše se istakao Brajant Danston sa 14 poena, dok je Džejson Drejndžer upisao poen manje.
The post EVROLIGA: Efes preko Željka do četvrtfinala, poslednju učesnik se traži između Zvezde i Darušafake! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

EVROLIGA: Žalgiris siguran u Tel Avivu u meču za prestiž

Izvor: HotSport.rs, 23.Mar.2017

Košarkaši Žalgirisa upisali su i 13. pobedu u Evroligi, savladavši na gostovanju ekipu Makabija rezultatom 93:77, u meču bez preteranog rezultatskog značaja.. . Ekipa iz Kaunasa je u prošlom kolu izgubila i teoretske šanse za plasman u četvrtfinale pa je meč u Tel Avivu praktično bio samo...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.