EL: Barsa i Unikaha 3-0, Marković bez promašaja, Vesterman 9 asistencija

Izvor: Sportal.rs, 31.Okt.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Barsa i Unikaha 3-0, Marković bez promašaja, Vesterman 9 asistencija

Košarkaši Barselone i Unikahe zadržali su perfektan učinak i posle trećeg kola u Evroligi. Katalonci i Andalužani su kao domaćini savladali Turov, odnosno Limož, i tako se izdvojili na startu takmičenja sa sve tri pobede, koliko su zabeležili još samo CSKA, Real i Olimpijakos.

Barsa je lako savladala autsajdera iz Poljske rezultatom 86:67, uz odličnu partiju Džastina Dolmana, koji se zaustavio na 20 poena i 8 skokova. Dešon Tomas je postigao 16 poena, Abrinjes >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i Tomić po 10, a Hrvat je upisao i devet skokova. Odličnu "olraund" rolu odradio je Brazilac Uertas koji je u statističke kolone uneo 6 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Na drugoj strani Mardi Kolins je bio najefikansiji sa 15 poena, a solidno je igrao trio srpskih internacionalaca. Nemanja Jaramaz postigao je 5 poena, uz 4 skoka, Uroš Nikolić je za samo šest minuta upisao 9 poena, dok je Ivan Žigeranović meč završio sa dva poena.

Poljaci posle tri kola nemaju pobedu.

Unikaha je imala teži posao protiv francuskog Limoža, savladala je goste rezultatom 75:69, i učrvstila se na čelu grupe B sa CSKA.

Bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman odigrao je najbolju partiju ove sezone. Francuz se zaustavio na 10 poenai 9 asistencija što, na kraju, nije bilo dovoljno za bolji rezultat od časnog poraza u Malagi.

Na drugoj strani Stefan Marković je iz jedina dva pokušaja iz igre pogodio dve trojke (6 poena ukupno), upisao i 4 asistencije, i tako dao solidan doprinps trijumfu ekipe Đoana Plaze.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fran Vaskez sa 13 poena, a pratili su ga Vladimir Golubović i Mindaugas Kuzminskas sa po 11 poena.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.